H βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα σχετικά με τη σημερινή δήλωση του κ. Α. Γεωργιάδη ότι το ΠΑΣΟΚ υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και για το λόγο αυτό είμαστε σε αδιέξοδο.

Φ. Πιπιλή: Εχω τοποθετηθεί πολύ πιο πριν από την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη επί του θέματος, αναφερόμενη γενικότερα στις λαικιστικές στάσεις οι οποίες εμφορούνται από κάποιους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ – όχι από την πλειοψηφία – και από κάποιος συναδέλφους από τη ΝΔ αλλά κυρίως με την ευθύνη της λαϊκιστικής τάσης του ΠΑΣΟΚ – της λεγόμενης ΠΑΣΟΚΑΡΙΑΣ – οι οποίες έχουν δημιουργήσει πραγματικά ένα φρενάρισμα σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις ότι δεν έχουν να κάνουν καθόλου με οικονομική αφαίμαξη των πολιτών αλλά με αλλαγή νοοτροπίας που οδηγεί ολοκληρωτικά την Ελλάδα στο να γίνει κανονική χώρα.

Προτιμώ να έρθουν 2 μεταρρυθμιστικά ως προς την εξέλιξη της Ελλάδος νομοσχέδια και ας πέσουμε και να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Είχα αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα το θέμα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου που δεν νομίζω να αφορά ούτε στο συνταξιούχο ούτε το μισθωτό. Αντιθέτως θα τον ικανοποιούσε ότι πολλά πράγματα που συνήργησαν στην οικονομική καταστροφή μπαίνουν σε τάξη. Αρα, δεν έπεσα από τα σύννεφα από αυτά που είπε ο κ. Γεωργιάδης. Τα λέω εδώ και 3-4 μήνες.

Υπάρχουν συνάδελφοι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ με τους οποίους δεν έχουμε καμμία πολιτική διαφοροποίηση παρά μόνο σε κάποιες λεπτομέρειες σε κοινωνικά κυρίως θέματα. Αλλο λοιπόν είναι οι άνθρωποι που είναι οι λεγόμενοι σοσιαλοδημοκράτες που χρειάζονται στην Ελλάδα ως πολιτικός χώρος και άλλο αυτοί που μονίμως επαναφέρουν πρακτικές της ΠΑΣΟΚΑΡΙΑΣ. Να σου πω ονόματα. Εχω εγώ διαφορά με τον Κώστα Τριαντάφυλλο, Βουλευτή Χίου ή τον Δημήτρη Σαλτούρο, Βουλευτή Ξάνθης ή ακόμα και με τον Νίκο Σιφουνάκη, δεν έχω.

Δημ: Με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη; Που δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο!

Φ. Πιπιλή: Δεν έχω. Τώρα πάτε 4 χρόνια πριν.

Δημ: Μα τότε υποθηκεύτηκε το μέλλον της Ελλάδος.

Φ. Πιπιλή: Οχι, δεν υποθηκεύτηκε τότε. Αυτό είναι η εύκολη εξήγηση. Το μέλλον της Ελλάδος έχει υποθηκευτεί από τη γέννηση μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια του Ελληνικού Κράτους γιατί ο δανεισμός ήταν αυτός που εξυπηρετούσε τις εκάστοτε διαχρονικά κυβερνήσεις και όχι ο στόχος που έπρεπε να είναι να είναι η Ελλάδα μία αυτόνομη παραγωγικά ως αγροτική χώρα και όχι χώρα μπουλουκιών, δημοσίων υπαλλήλων ή αχρήστων που έχουν καταληστέψει τη χώρα.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Φ. Πιπιλή: Είμαι υπερ της άποψης ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Οτι πρέπει ο θεσμός της Προεδρίας να εξακολουθήσει να κυβερνά την κοινή λογική. Είμαι εναντίον των εκλογών χωρίς να φοβάμαι ότι θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα – γιατί αυτό είναι απόφαση του ελληνικού λαού και εγώ δεν μπορώ να παρέμβω. Η διαδικασία εκλογών είναι για μένα καταστροφική πολιτική. Με τα γινάτια και με το εμείς θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση, δεν φεύγει το μνημόνιο! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αυτή την τακτική θα τα βρει μπροστά του. Δεν θα τα βρω εγώ. Εγώ θα πάω σπίτι μου.