Η Βουλευτής της ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με τους  δημοσιογράφους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ερωτηθείσα αν πρέπει να υπάρξει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Ναι

ΔΗΜ.: Προβλέπετε ότι θα υπάρξει;

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Πιστεύω πως ναι αρκεί να μην μπούμε στο επίπεδο της ταρζανιάς από την πλευρά του κ. Τσίπρα ο οποίος πρέπει να αντιληφθεί τη σημασία και το βάρος της θεσμικής του ιδιότητας και να αφήσει τις ταρζανιές που εκστόμισε ο κ. Σκουρλέτης αλλά δεν διέψευσε ο κ. Τσίπρας ότι θα πάει μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου για να του πει “Σαμαρά παραιτήσου”. Αυτά είναι απαράδεκτα για μια χώρα με πολιτικό δημοκρατικό επίπεδο και υπόβαθρο και ιδίως αυτή την περίοδο που διανύουμε.

Και από την πλευρά του πρωθυπουργού θα πρέπει να υπάρξει η εξίσου σοβαρή θεσμική πολιτική διάσταση του να κάτσουν  εν πάση περιπτώσει να ακούσουμε από την πλευρά του κ. Τσίπρα ποιο είναι το πλάνο του για την εθνική ανασυγκρότηση.

Ο Σαμαράς καλώς ή κακώς έχει δείξει δυόμιση χρόνια ότι είχε ένα στόχο που το στηρίξαμε με μεγάλο βάρος για την ελληνική κοινωνία αλλά ο οποίος στόχος έχει διαφανεί ότι ήταν ο σωστός εκείνη την περίοδο. Τώρα από την πλευρά του κ. Σαμαρά θα πρέπει ο στόχος να είναι πιο συγκεκριμένος ως προς την εθνική ανασυγκρότηση.

Πρέπει να συναντηθούν με συγκεκριμένες όμως προτάσεις για το μείζον θέμα που είναι οπωσδήποτε η ρύθμιση του χρέους αλλά και για το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης.

Ερωτηθείσα ποιος πιστεύει ότι  είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Η αίσθηση μου είναι ότι τείνουμε στο να εκλέξουμε πρόεδρο τον Φεβρουάριο. Τείνει η πλειοψηφία των αναμενομένων 180 να γίνει πραγματικότητα. Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις  βλέπω ότι πριν από δύο μήνες και μάλιστα είχα παγώσει γιατί έλεγα πέφτει η κυβέρνηση,  ήταν το 50% του συνόλου των ερωτηθέντων υπέρ του να γίνουν εκλογές και το υπόλοιπο 50 αντίθετο του να γίνουν εκλογές δηλαδή υπήρχε ένας πραγματικός διχασμός. Αν παρακολουθήσετε όλες τις δημοσκοπήσεις σε αυτή την ερώτηση πλέον πάνω από 60% πιστεύουν ότι πρέπει  να εκλεγεί από αυτή την Βουλή. Άρα ειδικότερα οι αμφιταλαντευόμενοι βουλευτές αυτό θα τους δώσει ένα  συνειδησιακό και πολιτικό επιχείρημα του να ψηφίσουν τελικά επειδή το ζητάει η πλειονότητα της κοινωνίας.