Η Βουλευτής της ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες στη Βουλή του κ. Δραγασάκη

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: Αυτό πρέπει να απασχολήσει περισσότερο τα μέσα αλλά και την ίδια την κοινωνία γιατί εμείς το να παρακολουθούμε σκηνές από κακό παρελθόν της Βουλής δεν μας ήταν καθόλου ευχάριστο. Εννοώ ως προς το περιεχόμενο της καταγγελίας αν το πάρεις στα σοβαρά και δεν το πάρεις απλώς σαν αντιπολιτευτική κορωνίδα είναι εξαιρετικά ενοχλητικό γιατί όταν ο κόσμος έχει όλη αυτή τη σωρεία προβλημάτων, όταν εμείς οι βουλευτές της συγκυβέρνησης προσπαθούμε αυτό που ήδη καταφέραμε να ολοκληρωθεί δηλαδή τη πλήρη σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, το να σε κατηγορούν συλλήβδην γιατί ο πρωθυπουργός εκφράζει όλους μας δεν πάει προσωπικά η μομφή πάει και προς τους βουλευτές της ΝΔ και της συγκυβέρνησης...

ΔΗΜ: Δεν είναι ακριβώς έτσι δηλαδή τι φταίει κα Πιπιλή, αν ο κ. Μπαλτάκος γιατί εδώ υπήρχε μια καταγγελία η οποία είναι συγκεκριμένη. Τι είπε ο κ. Δραγασάκη; Ότι υπήρχε ένας γραμματέας της κυβέρνησης, ο κ. Μπαλτάκος ...

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Εγώ ήμουνα αντίθετη με την πολιτική του κ. Μπαλτάκου έτσι κι αλλιώς. Όχι ως προς τις τροπολογίες που κατηγορείται ότι μέσω αυτού έγιναν τα κονέ αλλά ως προς την πολιτική του στάση και τον άκρατο συντηρητισμό  του που έφτασε ως και την Χρυσή Αυγή απλώς αυτή την παράμετρο δεν την ήξερα όταν έλεγα δεν μπορείς κ. Μπαλτάκο να παρεμβαίνεις στο ποια νομοσχέδια είναι προς την αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση και ποια, πρέπει να μας πεις, ότι πρέπει να είναι προς την ακροδεξιά και τη λαϊκή δεξιά.

ΔΗΜ: Ωστόσο ο κ. Μπαλτάκος παρενέβαινε με τροπολογίες προκειμένου να ευνοήσει κάποιους επιχειρηματίες.

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης αφού πιέστηκε να πει έστω ένα όνομα και νομίζω ότι η πολύ καλή απάντηση είναι να ψάξει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στα δικαστήρια έχει ο καταγγέλλων την υποχρέωση να αποδείξει τις καταγγελίες και όχι ο καταγγελλόμενος. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν θέλει να δείξει επιτέλους σοβαρό πρόσωπο και να μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα να κάτσει και μια -μια τροπολογία που θεωρεί ότι εξυπηρετεί συμφέροντα να την αναδείξει με την κοινοβουλευτική διαδικασία, να αποδείξει ότι δεν τις έχει ψηφίσει και το κυριότερο να αποδείξει ότι όντως είναι αποτέλεσμα πίεσης και συναλλαγής.

Κανείς δεν φοβάται την αλήθεια και κάνεις δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του ότι διαχρονικά και όχι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν προσπάθειες επιχειρηματιών, εκδοτών ορισμένοι στην Αγγλία οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και στη φυλακή άρα η διαφάνεια και η διαύγεια είναι το πρώτιστο.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι όλοι όσοι ψήφισαν τις τροπολογίες ήξεραν τι ακριβώς ψήφιζαν

ΠΙΠΙΛΗ: Όχι εγώ το έχω δηλώσει κιόλας, τις τροπολογίες πρώτα από όλα που έρχονται δεν τις υπογράφω. Μία φορά υπέγραψα μια στο διάδρομο επειδή με παρακάλεσαν φίλοι βουλευτές και από τότε είπα ότι δεν ξαναυπογράφω τροπολογία και επίσης δεν ψηφίζω τροπολογία αν δεν ελέγξω ακριβώς ποιους ευνοεί.

Οι περισσότερες τροπολογίες εξυπηρετούν ατομικές ανάγκες ομάδων βουλευτών που εξυπηρετούν το δικό τους εκλογικό κοινό. Γενικά το στυλάκι με τις τροπολογίες δεν μου άρεσε ποτέ.