Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς για την απουσία του κ. Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου στην τελετής παράδοσης- παραλαβής

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: θα μείνω στην επίσημη άποψη που μου έδωσε το γραφείο του κ. Σαμαρά ότι η συνεννόηση μεταξύ των δύο διευθυντών ήταν αυτή και ότι το αίτημα εκ μέρους του κ. Παππά ήταν αυτό. Με διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν κανένα λόγω να μην παραδώσουν και ότι όλο αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θέλει να δείξει ότι υπάρχει μια κανονικότητα στη χώρα, στην χώρα δεν υπάρχει κανονικότητα. Η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε με έναν αντιθεσμικό τρόπο άρα λοιπόν ενδεχομένως να ήθελε να το δείξει αυτό ο κ. Σαμαράς.   

Θυμίζω ότι και ο Α. Παπανδρέου το 1989  έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα και δεν παρέδωσε, δεν λέω καλώς ή κακώς λέω ότι έχει ξαναγίνει.

 

Για το διεθνές τοπίο

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το τοπίο είναι πάρα πολύ σαφές, είπατε για την πρόσκληση του κ. Ολάντ να πάει ο Τσίπρας στο Παρίσι, πράγματι υπήρξε αυτή η πρόσκληση αλλά υπήρξε και η δημόσια δήλωση του προέδρου της Γαλλίας  ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει ακριβώς ότι έχει υπογράψει η προηγούμενη. Δεν είπε έλα στο Παρίσι και κάνε ότι θέλεις, είπε έλα στο Παρίσι για να συζητήσουμε πως θα σε διευκολύνουμε για να ξεμπερδέψεις με όσα προεκλογικά έχεις υποσχεθεί. 

Εγώ δεν πιστεύω ότι θα γεφυρωθεί το χάσμα, ο μόνος τρόπος για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα είναι ο Α.Τσίπρας να υπογράψει το μνημόνιο. Τώρα πως γίνεται να υπογράψει το μνημόνιο σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα ενώ έχει πει όλα αυτά εδώ και δυόμιση χρόνια;

Εγώ προσωπικά είχα πει ότι ο Τσίπρας δεν θα κάνει την κωλοτούμπα κατά συνέπεια θεωρώ ότι η χώρα έχει μπλέξει πολύ άσχημα.

...Η χώρα μας πήγαινε μια χαρά, η οικονομία μας το 2015 θα πήγαινε πραγματικά πολύ καλύτερα. Οι πολίτες θα πληρώσουν τις συνέπειες της επιλογής τους, οι πολίτες, δυστυχώς μαζί και με εμάς μας πήραν στο λαιμό τους, θα πληρώσουν τις συνέπειες της επιλογής τους.

Δεν πρόκειται να περάσουν πολλοί μήνες για να καταλάβουν οι Έλληνες θα τα έχουν καταλάβει όλα σε λίγες εβδομάδες από σήμερα. Δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε ως το Πάσχα θα το ξέρουμε πριν την 25η Μαρτίου.

Τώρα είμαστε στο μικρό τρενάκι που έχει μηχανοδηγό τον Αλέξη κατόπιν της ορθής  αποφάσεως του ελληνικού λαού και πάμε καταπάνω στο μεγάλο τρένο που έρχεται κατά πάνω μας. Θα δούμε πόσο ωραίο θα είναι...

 

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έγινε κάτι χθες που με προβλημάτισε μήπως είμαι υπερβολικός και μήπως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την κωλοτούμπα. Το λέω γιατί ο Ντάισεμπλουμ δήλωσε ότι μίλησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και είπε η κα Κανέλλη χθες “κοιτάξτε πόσο καλά ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ που τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών τον έχουν μάθει πρώτα οι δανειστές μας πριν τον  ελληνικό λαό”. Αυτό είναι μεγάλο δείγμα υποτέλειας αλλά πείτε ότι αυτό είναι μια σημειολογία...

Άμα πράγματι αυτό σημαίνει κάτι ότι τελικά ο κ.Τσίπρας είναι πρόθυμος να τα δώσει όλα στους δανειστές, αυτό είναι ένα καλό νέο.