Η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας και η σταδιακή ψηφιοποίηση αναδιαμορφώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αυξάνοντας τη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και υποδομές νέας γενιάς. Οι νέες smart τεχνολογίες, όπως τα ευρυζωνικά δίκτυα, το 5G και τα δίκτυα οπτικών ινών μεταμορφώνουν τις τηλεπικοινωνίες, καλύπτοντας την ανθρώπινη ανάγκη για άμεση επικοινωνία, δίνοντας ταχεία πρόσβαση σε πληροφορίες και επιτρέποντας την ανάπτυξη εφαρμογών και λειτουργιών, μετατρέποντας τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις πόλεις σε «έξυπνα».

 

Η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, μέσω των αντίστοιχων υποδομών, είναι κρίσιμος παράγοντας στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας, ενισχύοντας -παράλληλα- την ανταγωνιστικότητα της. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Intrakat με την πολύχρονη εμπειρία του σε έργα ψηφιακών υποδομών και διαθέτοντας επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία.

 

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 12.000 χλμ. δικτύων οπτικής ίνας σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ νωρίτερα φέτος ανέλαβε την ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι στο σπίτι (FTTH) για λογαριασμό της ΔΕΗ σε 13 Δήμους της Αττικής, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες 440.000 νοικοκυριών για απίστευτα γρήγορο Internet. Σημειώνεται πως τα δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην παροχή υψηλών ταχυτήτων Internet.

 

Επίσης, ο Όμιλος έχει αναλάβει την υλοποίηση έργου κάλυψης σήματος κινητής τηλεφωνίας για λογαριασμό των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Με αυτό το έργο, οι επιβάτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν αξιόπιστες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως τηλεφωνικές κλήσεις υψηλής ποιότητας αλλά και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις αγαπημένες τους εφαρμογές την ώρα που βρίσκονται στους συγκεκριμένους αερολιμένες.

 

Ακόμα, η Intrakat υλοποιεί επίσης πιλοτικό έργο κάλυψης σήματος κινητής τηλεφωνίας στη Γραμμή 2 του Μετρό,από τον Άγιο Δημήτριο έως και το Ελληνικό, για λογαριασμό όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Με την ολοκλήρωση του έργου οι επιβάτες του μετρό θα απολαμβάνουν πλήρη κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας 5G τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς, με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι, η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας θα βελτιωθεί σημαντικά, καθώς θα διευκολύνονται οι επικοινωνίες αλλά και η πρόσβαση των επιβατών στον ψηφιακό κόσμο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.

 

Τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το προφίλ της Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης χώρας η οποία επενδύει στην ψηφιακή μετάβαση και στην αναβάθμιση των σχετικών υποδομών.