«Αναμένουμε εστιακή εξάπλωση κρουσμάτων κοροναϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια Μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.
Ο κ. Τσακρής επισήμανε πως «όταν υπάρξουν εστίες θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
 
Την ίδια στιγμή ο καθηγητής συνέστησε «προσοχή, τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομική ευθύνη ειδικά στις τουριστικές περιοχές». 

Παράλληλα σημείωσε πως «σημαντικό ρόλο θα παίξει η έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αθανάσιου Τσάκρη στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα, ο. Τσάκρης δήλωσε: «Περιμένουμε να υπάρχει μια εστιακή εξάπλωση σε διάφορες περιοχές, είναι κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο ο ιός εξαπλώνεται απλά θα λεγαμε ότι τώρα ξέρουμε καλύτερα πώς να το αναγνωρίσουμε έγκαιρα και πώς να το αντιμετωπίσουμε. Έτσι πιστεύουμε ότι και στο επόμενο χρονικό διάστημα τις εστιακές εξαπλώσεις, που είναι αρκετά λογικό να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία, να μπορέσουμε έγκαιρα να τις αναγνωρίσουμε και να πάρουμε και τα κατάλληλα μέτρα στη συνέχεια ώστε να περιχαρακώσουμε και να μην έχουμε περαιτέρω επιπλοκές».

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να υπάρχει εγρήγορση και ατομική και κοινωνική ευθύνη τους επόμενους μήνες. Ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και οι κάτοικοι των τουριστικών περιοχών πρέπει να δείξουν και οι ίδιοι την ατομική ευθύνη και να δώσουν οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε αλλά και να επιτηρούν κατά κάποιο τρόπο την εφαρμογή των μέτρων στις περιοχές τους ώστε να μπορέσουμε πολύ συστηματικά να προχωρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε ο ίδιος.
 
«Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση και επιδημιολογική επιτήρηση στη συνέχεια, που είναι επίσης ένα πολύ βασικό εργαλείο και επιδημιολογικής επιτήρησης αλλά και έγκαιρης ανίχνευσης και περιχαράκωσης οποιουδήποτε νέου περιστατικού το οποίο θα εμφανιστεί στη χώρα μας», ανέφερε χαρκτηριστικά.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, υπογράμμισε ότι «η απόσταση είναι το πιο βασικό μέτρο, βέβαια τα μέτρα ατομικής υγιεινής και ο πολύ καλός εργαστηριακός έλεγχος στην κοινότητα και στους τουρίστες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας».