«Στη Θεσσαλονίκη πάμε για το μεγάλο ποδηλατόδρομο» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «οι μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είναι δύσκολες και κάποιοι ξεβολεύονται».

Ακόμη σημείωσε πως «ο ποδηλατόδρομος θα προσφέρει ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς».

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως «τα ηλεκτρικά ποδήλατα αρχίζουν και κινούνται στην πόλη».

Αναφορικά με την νέα προσφυγή κατά του Μετρό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως «συντάσσεται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του αρχαιολογικού συμβουλίου ότι τα αρχαία θα αποσπαστούν και θα επανατοποθετηθούν».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στα Παραπολιτικά 90,1: 
 

«Εδώ στη Θεσσαλονίκη πάμε για το «Μεγάλο Ποδηλατόδρομο». Αυτές οι μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είναι «δύσκολοι τοκετοί». Κάποιοι θα ξεβολευτούν, κάποιοι θα ταλαιπωρηθούν αλλά ουσιαστικά πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ούτως ώστε η πόλη να είναι πιο βιώσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Κάνουμε τον ποδηλατόδρομο γιατί πρέπει να προσφέρουμε ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. Η Θεσσαλονίκη είναι μια επίπεδη πόλη, πολύ εύκολα μπορεί να πάει ένας από το ανατολικό της άκρο στο δυτικό και ανάποδα χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση άρα έπρεπε να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει 400 χιλ. οδικό δίκτυο παρέλαβα 12 χιλ. ποδηλατόδρομο και αυτό σε άθλια κατάσταση και ο κόσμος που θέλει να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά το ποδήλατο με όλα αυτά τα προβλήματα δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. με τις δυνατότητες που μας έδωσε η κυβέρνηση, με λίγο fast track διαδικασίες γιατί αλλιώς πρέπει να περάσουν χρόνια ουσιαστικά διπλασιάσαμε αυτό το δίκτυο ποδηλτόδρομων για να προσφέρουμε προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ένα εναλλακτικό μέσο», διευκρίνησε ο κ. Ζέρβας.

«Πρέπει να δούμε αυτό που συμβαίνει παντού στην Ευρώπη ποδήλατο δηλαδή πλέον το ποδήλατο και με την παρουσία των ηλεκτρικών ποδηλάτων πάμε σε μια νέα φάση μετακίνησης και βιώσιμης κινητικότητας μέσα στις πόλεις μας», υπογράμμισε ο ίδιος.