Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Χαράλαμπος Αθανασίου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή την σύλληψη δυο ατόμων για την υπόθεση της τρομοκρατίας

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα  καλό δρόμο για την αν όχι εξάλειψη τουλάχιστον τον ριζικό περιορισμό της τρομοκρατίας στη χώρα μας πράγμα που θα βοηθήσει και η φυλακή υψίστης ασφαλείας  που έχουμε δημιουργήσει.  

Για το ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηκώνει ψηλά τα θέματα που αφορούν την διαφθορά και τη σχέση του Δημοσίου με τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Θεωρώ ότι είναι ένα πυροτέχνημα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι συμβάσεις έχουν γίνει κατά τον πλέον νομότυπο τρόπο και είναι οι πλέον συμφέρουσες μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων. Τα έργα δόθηκαν σε αυτούς οι οποίοι  είχαν κάνει την καλύτερη και οικονομική και τεχνική προσφορά. Αυτά λέγονται για να δημιουργείται ένα κλίμα δήθεν διαφθοράς  όμως τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Η χώρα μας με τα μέτρα που πήρε αυτή η κυβέρνηση για να πατάξει την διαφθορά και ποινικοποιώντας σε βαθμό κακουργήματος  την δωροδοκία και την εν γένει  διαφθορά των πολιτικών αξιωματούχων αλλά και μια σειρά άλλων μέτρων τα οποία πήραμε η χώρα μας μόνη για το έτος που μας πέρασε ανήλθε στην διεθνή κλίμακα κατά 14 θέσεις. Σήμερα δε περιμένουμε και την έκθεση της ομάδας της ΕΕ η οποία ελέγχει την διαφθορά στις χώρες μέλη και οι πληροφορίες είναι ότι θα έχουμε βελτίωση για άλλες 9 θέσεις. Διερωτάται λοιπόν κανείς πως είναι δυνατόν να μιλούν για διαφθορά όταν τα αρμόδια όργανα  εξονυχιστικά  εξετάζουν αυτές τις περιπτώσεις. Είναι προφανής ο λόγος  προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αβεβαιότητας και αυτοί οι οποίοι διαπλέκονται με τα μεγάλα συμφέροντα να εμφανίσουν ότι η κυβέρνηση είχε διαπλοκή με τα μεγάλα συμφέροντα. Ας αναλογιστεί κανείς ποιοι θα είχαν συμφέρον όταν η χώρα έβγαινε από την ευρωζώνη και επανερχόμασταν στην δραχμή ποιοι θα ήταν αυτοί οι οποίοι θα πλούτιζαν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.   

ΔΗΜ.:Βλέπετε κάποιο σχέδιο δηλαδή ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα ήθελαν να γυρίζουμε στην δραχμή

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Συγκεκριμένα ονόματα δεν μπορώ να πω αλλά υπάρχουν συμφέροντα, το είπε και ο πρωθυπουργός και ήταν πασιφανές αυτό ότι το λεγόμενο λόμπι της δραχμής  κάποια στιγμή δρούσε με τέτοιο τρόπο που ωθούσε τη χώρα προς την έξοδο από την ευρωζώνη και το ευρώ πράγμα που δεν το κατάφεραν. Αυτό είναι το θέμα που τους χάλασε τη σούπα.

Για τα δημοσκοπικά ευρήματα

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Οι δημοσκοπήσεις δεν αφορούν το ζήτημα της διαφθοράς, πιστεύω πως περισσότερο ο κόσμος είναι συγκρατημένος για τα οικονομικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν, αυτό το δεχόμαστε και εμείς ότι ήταν σκληρά μέτρα. Με το νέο πρόγραμμά μας για το 2015 και μετά την αποχώρηση της Τρόικας  θα είχαμε μια καλύτερη αντιμετώπιση όλων των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων δυστυχώς όμως αυτές οι εκλογές  μας πήγαν πίσω και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε πλήρως το πρόγραμμά μας.   Έχω την αίσθηση όμως ότι μέχρι την μέρα των εκλογών η ψαλίδα κλείνει και κλείνει εντυπωσιακά και στο τέλος ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ποιο είναι το συμφέρον του και ποια είναι αυτή η κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Για το θέμα της μετανάστευσης

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Πρέπει να διακριθεί η νόμιμη μετανάστευση από την παράνομη μετανάστευση. Ο νόμιμος μετανάστης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα του Έλληνα εργαζομένου εφόσον βεβαίως ζει μόνιμα και νόμιμα στην χώρα. Όσον αφορά το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί, δεν είναι δυνατόν να μην απασχολεί μια οποιαδήποτε κοινωνία όταν οι μετανάστες στην χώρα μας είναι περίπου το 1/10 του πληθυσμού. Διερωτάται λοιπόν  κανείς δεν δημιουργείται πρόβλημα και στο εργατικό δυναμικό με το να χάνονται θέσεις εργασίας;  Είναι ζητήματα όμως που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με σοβαρότητα. Πρέπει να σας πω όμως ότι σε αυτή την περίπτωση το κοινωνικό κράτος  το οποίο έχουμε οικοδομήσει στην χώρα μας βοηθάει και τους παράνομους μετανάστες. Τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο, έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μέχρι πρότινος    δεν παίρναμε ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ. Τώρα τελευταία με κάποια προγράμματα εισρέουν χρήματα στην χώρα μας για να αντιμετωπιστούν και οι δαπάνες των παράνομων μεταναστών. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το κοινωνικό κράτος από την άλλη πλευρά πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να μην πλήττεται η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στην χώρα μας.