«Διευρύνουμε το κατηγορητήριο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μετά από τις καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής για την Novartis, Θάνος Πλεύρης.
 
Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι όποιος δεν θέλει την διεύρυνση των κατηγοριών στην ουσία μας λέει «πετάξτε τις καταθέσεις στον κάλαθο των αχρήστων».
 
Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε ερωτηματικά για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ακόμη σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν όλα τα διαδικαστικά θέματα στη συνέχεια θα κλείσει ο κατάλογος μαρτύρων και η επιτροπή θα απαντήσει σε όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί στην επιτροπή.
 
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:
 
Αναφερόμενος στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Εγώ δεν θέλω να είμαι εφιάλτης κανενός. Τον κ. Παπαγγελόπουλος ακριβώς λόγω της θέσης του θεωρώ εύλογο να κάνει την υποστήριξη που λεει ακόμα και όταν κατά καιρούς έχει πει πράγματα που με αδικούν αλλά θεωρώ ότι είναι απόλυτο δικαίωμά του να κάνει τις ενστάσεις που θέλει».
 
«Διευρύνουμε το κατηγορητήριο με βασικό υλικό πέντε καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών και εδώ είναι το κρίσιμο. Εχουμε τον κ. Αγγελή επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ ο άνθρωπος είναι αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Δημητρίου είπε ότι έχει το καλύτερο βιογραφικό σε όλο τον Άρειο Πάγο. Η κα Ράϊκου αντιεισαγγελέας Εφετών, ο κ. Αθανασίου οικονομικός εισαγγελέας, η κα Κυβέλα αντεισαγγελέας Εφετών, η κα Τσατάνη πρώην αντιεισαγγελέας Εφετών όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν και είπαν κάποια πράγματα που τι λεει ο κ. Παπαγγελόπουλος; Ότι αυτά τα οποία λένε είναι ψευδή. Ποιος θα το εξετάσει αυτό; Γιατί κοιτάξετε ένα παράλογο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκεί δεν το καταλαβαίνω και από τον κ. Παπαγγελόπουλο. Όταν λες ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αναξιόπιστοι και οι καταθέσεις τους δεν ισχύουν δεν είναι λογικό να θες αυτές οι καταθέσεις να διερευνηθούν από κάπου; Εμείς έχουμε δυο δυνατότητες, ή τις κρατάμε στο συρτάρι και κάνουμε ότι δεν ακούσαμε τίποτα ή τις διερευνούμε, άλλο όργανο δεν υπάρχει. Άρα όποιος δεν θέλει τη σύσταση της προανακριτικής ή δεν θέλει τη διεύρυνση του ελέγχου κατά βάση μας λεει «πετάξτε στον κάλαθο των αχρήστων ότι είπανε οι εισαγγελικοί λειτουργοί», συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
Αναφορικά με τη μη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στη ψηφοφορία, σημείωσε: «Μου κάνει εντύπωση η αλλαγή στάσης ότι την πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ σύσσωμος κατέβηκε και ψήφισε, αυτή τη φορά και βλέποντας την απουσία του ΚΚΕ, της Ελληνικής λύσης και του ΜέΡΑ 25 καταλαβαίνετε ότι τα κουκιά είναι μετρημένα. Δηλαδή στη χθεσινή ψηφοφορία υπάρχουν 178 υπέρ γιατί οι 3 βουλευτές που λείπανε στείλαν επιστολική ψήφο ότι αν ήταν θα ψήφιζαν υπέρ, υπάρχουν 2 άκυρα που μπορεί να είναι για οποιονδήποτε λόγο, φανταστείτε όμως τι θα γινόταν αν ψήφιζαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και βρισκόταν ξαφνικά στην κάλπη πάνω από 180 ψηφοδέλτια. Τι φοβήθηκε ο κ. Τσίπρας και δεν έφερε την κοινοβουλευτική ομάδα; Ότι έκανε την πρώτη φορά με τη Novartis που είπε κατεβαίνουμε και ψηφίζουμε, να κάνει και τώρα. Εγώ περισσότερο είδα μια αγγαρεία του κ. Τσίπρα, μίλησε 8 λεπτά για Novartis και υπόθεση Παπαγγελόπουλου και 24 λεπτά για voucher, για 20 εκ. στα ΜΜΕ, μια γενική κουβέντα. Ήταν μια αγγαρεία γενικότερη του ΣΥΡΙΖΑ όλη αυτή η διαδικασία».
 
«Ο κ. Μιωνής, ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μεταξάς επειδή προσπαθεί να υπάρχει ένα σύννεφο ως προς την αξιοπιστία των ανθρώπων, και οι τρεις απηλλάγησαν πλήρως από τα ελληνικά δικαστήρια, δικαιώθηκαν και στις διοικητικές αρχές όχι μόνο για λόγους παραγραφής όπως αναληθώς λένε αλλά και για λόγους ουσίας. Άρα όταν προσπαθείς να τους μειώσεις ως εμπλεκόμενους τους αδικείς γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εμπλεκόμενοι, έχουν αθωωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Αναφορικά με τη συζήτηση μεταξύ του κ. Παππά και του κ. Παπαγγελόπουλου για διευθέτηση ιδιωτικής διαφοράς, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αν σε μια συνάντηση μαζευτεί που δεν έχει καμία αρμοδιότητα το «αριστερό» χέρι του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς και ο αναπληρωτής με αρμοδιότητα τη διαφθορά ο κ. Παπαγγελόπουλος και μιλήσουν γενικώς και αορίστως για ιδιωτικές διαφορές θα ήταν κάτι άκομψο, κακό, κατακριτέο αλλά ενδεχομένως να μην ήταν ποινικά κολάσιμο. Τι χρήζει τώρα και εξετάζουμε ότι αφενός καταγγέλλεται ότι στα πλαίσια της ιδιωτικής αυτής διαφοράς δεν του είπαν ''βρες τα'', του είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος –το καταθέτει ο κ. Μιωνής και είναι προς διερεύνηση- ότι «δώσε χρήματα για να κλείσει η υπόθεση».
 
«Και το πιο σοβαρό ότι μετά υπογράφεται ένα συμφωνητικό που μέσα στο συμφωνητικό αναφέρονται ενέργειες που θα έκανε η ελληνική Δικαιοσύνη. Δηλαδή δύο ιδιώτες συμφώνησαν ότι θα αρχειοθετηθούν κακουργήματα και ότι θα απαλλαγούν με βουλεύματα σε ανοιχτές ποινικές υποθέσεις. Είναι μόνο αυτό; Εκτός του ότι συμφωνούν -κατά τον κ. Φιλιππάκη, όχι κατά τον κ. Μιωνή- μετά δύο μήνες από αυτό το συμφωνητικό έχουμε νέα συνάντηση με τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο και λεει στο σημείωμα που έχει στείλει, λεει επί λέξει «εάν τηρούνται οι εκατέρωθεν όροι». Δηλαδή μαζεύτηκαν στο μέγαρο Μαξίμου στο γραφείο του κ. Παππά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και εκείνη τη στιγμή διάβαζε το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί. Το οποίο έλεγε ο εισαγγελέας θα κάνει αυτό, η ανακρίτρια θα απαλλάξει και όλα αυτά παράλληλα συνδέονται από την προηγούμενη συνάντηση και με ένα χρηματικό ποσό. Έχουμε ένα αποτέλεσμα ότι τελικά ο Μιωνής δικαιώνεται σε όλες τις διαδικασίες, ακόμα και στις ιδιωτικές διαφορές από ότι έχουμε πληροφορηθεί, πράγμα που δείχνει ότι δεν είχε καμία ανάγκη να υπογράψει κανένα συμφωνητικό στην πορεία. Δεν πρέπει να διερευνήσουμε αν αυτός ο άνθρωπος εκβιάστηκε; Αν αυτού του ανθρώπου του ζητήθηκαν λεφτά; Ή από την άλλη πλευρά να μην ερευνήσουμε αν ο κ. Μιωνής είναι ένας αναξιόπιστος που δεν πρέπει να τον παίρνουμε σοβαρά; Αυτό όλο πρέπει ή δεν πρέπει να διερευνηθεί; Εμείς λέμε ότι πρέπει να διερευνηθεί και όσοι έχουν στοιχεία ότι αυτά που λεει ο κ. Μιωνής δεν ισχύουν με μεγάλη χαρά θα κληθούν, θα τα καταθέσουν και θα αξιολογηθούν», επσιήμανε.
 
«Ξεκίνησε η εξέταση του κ. Πολάκη σαν μάρτυρα και θα συνεχιστεί σήμερα ενδεχομένως και να ολοκληρωθεί. Αρχές της άλλης εβδομάδας θα κάνουμε μια κεντρική συνεδρίαση όπου θα αποφασιστούν όλα τα διαδικαστικά θέματα, έχουμε έναν χρόνο ο οποίος έχει δοθεί μέχρι 30 Ιουνίου άρα πρέπει να κινηθούμε ταχέως, και κυρίως θα κλείσουμε κατάλογο μαρτύρων, εκτός αν προκύψει να χρειάζεται κάποιος άλλος και θα απαντήσουμε και σε όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί στην επιτροπή ώστε μετά να έχουμε ενάμιση μήνα να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να καλέσουμε τους μάρτυρες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.
 
«Υπάρχει μια ιδιότυπη διαδικασία που και αυτό πρέπει να το λύσουμε ότι έχουμε από τη μια πλευρά παράλληλες έρευνες από τη Δικαιοσύνη, από την άλλη πλευρά αυτές οι έρευνες για τα πρόσωπα συνεχίζονται και το μεγάλο ερώτημα είναι αν και εφόσον αποφασιστεί με πόρισμα, να ασκηθούν ποινικές διώξεις τότε υπάρχουν και οι δυνατότητες να ασκηθούν συνολικά ποινικές διώξεις, εννοώ και σε μη πολιτικά πρόσωπα έχει αυτή τη δυνατότητα η Βουλή. Αντιστοίχως όμως μπορεί και η Βουλή να περιοριστεί στο πολιτικό πρόσωπο που έχει και να αποφανθεί επ’ αυτού και οι όλες άλλες κινήσεις να γίνουν από την τακτική δικαιοσύνη. Καταλαβαίνετε ότι επειδή είναι πρωτόγνωρα πράγματα που αντιμετωπίζουμε θέλουμε και επιστημονική βοήθεια που έχουμε ζητήσει αλλά και οι ίδιοι να τα αξιολογήσουμε πως θα κινηθούμε. Η ουσία είναι ότι λίγο πολύ αυτές οι έρευνες πια μεταξύ τους συγκλίνουνε», εξήγησε.