Ιστορία της Ορθοδοξίας, από την Εκδοτική Αθηνών: ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 5/6 μη χάσετε με τα Παραπολιτικά τον 6ο τόμο της σειράς «Πατριαρχεία  – Μέρος Β’»
 
Ο έκτος τόμος της μνημειώδους σειράς βιβλίων της Εκδοτικής Αθηνών, Ιστορία της Ορθοδοξίας, που κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή με τα Παραπολιτικά, αρχίζει με την παρουσίαση του Πατριαρχείου της Αντιόχειας, μια πόλη της Ανατολής που ήταν από τις πρώτες που ήρθαν σε επαφή με τον Χριστιανισμό. Στη συνέχεια η ιστορία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων αποτελεί το ωραιότερο αλλά και δραματικότερο κεφάλαιο της θεολογικής, εκκλησιαστικής και καλλιτεχνικής πορείας της Ορθοδοξίας από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Ο έκτος τόμος κλείνει με την ανάδειξη του Πατριαρχείου της Ρωσίας με την πνευματική του παράδοση, τα μνημεία και την τέχνη του.
Για πρώτη φορά η εφημερίδα «Παραπολιτικά», σε συνεργασία με την Εκδοτική Αθηνών, παρουσιάζει ένα μνημειώδες έργο, που σκοπό έχει να εξάρει το διαχρονικό μεγαλείο της Ορθοδοξίας, να τιμήσει τη δόξα της πνευματικής προσφοράς της και να την καταστήσει κτήμα παιδείας για ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη. Η σημαντική αυτή προσφορά συνεχίζεται στα Παραπολιτικά με νέους, υπερπολυτελείς, σκληρόδετους τόμους, που ολοκληρώνουν τη σειρά, καθώς παρουσιάζουν την ιστορία και τα μνημεία όλων των πατριαρχείων και των εκκλησιών της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο. Το μεγαλόπνοο αυτό εκδοτικό επίτευγμα συνέγραψε μια μεγάλη ομάδα από διακεκριμένους Έλληνες ακαδημαϊκούς, παγκοσμίου κύρους. Μια από τους βασικούς συντελεστές της έκδοσης είναι η διαπρεπής βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-ΑρβελέΡ, η οποία ειδικεύτηκε στη μελέτη του κόσμου της χριστιανικής Ανατολής, και ειδικότερα του κράτους και της κοινωνίας του Βυζαντίου. Πολλοί ακόμα διακεκριμένοι καθηγητές και πανεπιστημιακοί, όπως οι Γεώργιος Γαλάβαρης, Ιωάννης Ζηζιούλας, Νικόλαος Ζίας, Χρύσα Μαλτέζου, Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος, Βλάσιος Φειδάς, Νανώ Χατζηδάκη κ.ά. επιμελήθηκαν τα κείμενα του μεγαλειώδους αυτού έργου. Η εξαιρετικά πλούσια και προσεγμένη εικονογράφηση της έκδοσης περιλαμβάνει έργα αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικόνες, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, χειρόγραφα, κεντητική και έργα μικροτεχνίας από εκκλησίες, πατριαρχεία, μοναστήρια και μουσεία από όλα τα μέρη του κόσμου.
 
Οι συγγραφείς της έκδοσης, με αλφαβητική σειρά:
 
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
 
Γεώργιος Γαλάβαρης
 
Ιωάννης Ζηζιούλας
 
Νικόλαος Ζίας
 
Μαρίκα Θεοχάρη
 
Ιόλη Καλαβρέζου
 
Χρύσα Μαλτέζου
 
Γεώργιος Μαντζαρίδης
 
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός
 
Χαράλαμπος Μπούρας
 
Νικόλαος Γ. Πολίτης
 
Μυρτάλη Αχειμάστου-Ποταμιάνου
 
Δημήτριος Σοφιανός
 
Γρηγόριος Στάθης
 
Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος
 
Ευθύμιος Τσιγαρίδας
 
Κάτια Λοβέρδου-Τσιγαρίδα
 
Κώστας Τσιρόπουλος
 
Βλάσιος Φειδάς
 
Νανώ Χατζηδάκη