«Με το lockdown αναθεώρησα πολλά πράγματα σε σχέση με την οπτική μου, πρωτίστως νομίζω ότι αναθεώρησα ότι πολλά πράγματα τα θεωρούσα δεδομένα και δεν είναι πια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή, η κα Ασημακοπούλου σημείωσε: «Στην ευρωβουλή πίστευα ότι σε ορισμένα πράγματα τουλάχιστον, ας πούμε στο πακέτο ανάκαμψης, πως να το καταψηφίσεις αυτό; Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ευθυγραμμιστεί με όλες τις φωνές του ευρωκοινοβουλίου οι οποίες προσπαθούσαν να ωθήσουν το Συμβούλιο αλλά και την Κομισιόν στην κατεύθυνση να κάνουν μια γενναία υπέρβαση, η οποία γίνεται στο τέλος, με την αμοιβαιοποίηση του χρέους και να έχουν μια τεράστια αντίδραση όπως οφείλουν σε αυτή την τεράστια καταστροφή που μας έχει βρει όλους, καταψηφίζει -εκτός από τον κ. Κόκκαλη- καταψηφίζει επειδή αυτή είναι η γραμμή της GUE. Και μετά επειδή καταλαβαίνουν ότι έχει γίνει φασαρία βγαίνουν και λένε ‘’α! δε καταψηφίσαμε’’».


«Ο καθένας μπορεί δείξει ποιος ψήφισε τι στο κοινοβούλιο υπάρχει στο διαδίκτυο. Καταψήφισαν το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης αλληλεγγύης. Με τη λογική ότι θα έπρεπε να είναι καλύτερο, δεν καλύπτει ορισμένα πράγματα στο βαθμό που θέλουμε. Με τη λογική ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με το lockdown αναθεώρησα πολλά πράγματα σε σχέση με την οπτική μου, πρωτίστως νομίζω ότι αναθεώρησα ότι πολλά πράγματα τα θεωρούσα δεδομένα και δεν είναι πια. Θεωρούσα δεδομένη την ενωμένη Ευρώπη η οποία θα μας διασφαλίζει ειρήνη, θα μας διασφαλίζει όλο και περισσότερη ευημερία, θα μας διασφαλίζει δημοκρατία και επειδή αυτά είναι μια μάχη στη σύγχρονη πραγματικότητα δεν περισσεύει κανείς και για αυτό πιστεύω ότι αυτό το οποίο ζω με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μικρότητα σε όλο της το μεγαλείο», επισήμανε η ίδια.

«Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κα Κουντουρά κάνουν ερώτηση για την Marketing Greece αντί να φωνάζουνε δυνατά ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός... Για την Marketing Greece η ίδια η κα Κουντουρά έχει κάνει απευθείας αναθέσεις σε περίοδο που δεν υπήρχε covid, δεν υπήρχε καν δικαιολογία οπότε τι ακριβώς ρωτάει τώρα; Όχι ότι έχει καμία σημασία, δεν θα ασχοληθεί κανείς με αυτή την ερώτηση και μόνο εντοπίως σηκώθηκε αυτό το θέμα στο επίπεδο της γελοιότητας αλλά δεν χρειάζεται να εξάγουμε τη γελοιότητα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεν είναι αυτός ο ρόλος των ευρωβουλευτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι έχει γίνει ένα γενναίο βήμα με αυτό το ταμείο και την αμοιβαιοποίηση και τον καινούργιο τρόπο που βλέπει η Ευρώπη τα πράγματα γιατί συνειδητοποίησε δύο βασικά πράγματα. Πρώτον ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και πρέπει να ενωθούμε ακόμα περισσότερο, και δεύτερον ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Η παγκοσμιοποίηση έχει όρια και πρέπει να προστατεύσουμε την Ενωμένη Ευρώπη και αυτό θα γίνει στη βάση των κοινών μας αρχών και αξιών», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.