Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ, κος Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Λοβέρδος είπε: 

 Μετά τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής  που δέχτηκε-απ’ ότι διάβασα- η ποινική προκαταρκτική επιτροπή θα έχουμε, ως το σύνταγμα ορίζει, μια κάλπη σε λίγες μέρες να παραπεμφθεί –να μην παραπεμφθεί ο κ.Παπαγγελόπουλος.

Η Βουλή δεν στήνει κάλπες για πρόσωπα που δεν ήταν υπουργοί άρα το ζήτημα είναι τι κάνει τα στοιχεία που συλλέγει η ποινική προκαταρκτική εξέταση της Βουλής.  Όπως είπε το επιστημονικό συμβούλιο τα καταγράφει η Ολομέλεια ως πρόσωπα ύποπτα και ανακοινώνουμε τις πληροφορίες τις οποίες συγκεντρώσαμε στους Εισαγγελείς που διερευνούν έρευνες. Άρα αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και πανηγυρίζει είναι σε βάρος των προσώπων που υποστηρίζει. Δηλαδή η επιτροπή θα καταγράψει τα έξι πρόσωπα όπως είπαν χθες ο κ. Μπιάγκης και ο κ. Πλεύρης, τα έξι πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουνε στοιχεία  στην επιτροπή ότι είναι ύποπτα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ακουστούν γιατί όταν κάποιον τον θέλεις να τον καλέσεις ως ύποπτο μετά δεν τον μετατρέπεις σε μάρτυρα απαγορεύεται από τη δικονομία. Με αυτή την εξέλιξη η χθεσινή η επιτροπή τελειώνει.

Και πρόσθεσε:
Ο κ. Παπαγγελόππουλος έχει τη δυνατότητα να μιλάει όση ώρα θέλει, πόσο να πάει; Να πάει μέχρι την Παρασκευή; Τελειώνουμε. Μετά πρέπει να συνεδριάσει η επιτροπή για να καθορίσει πως θα γίνει το πόρισμα και μετά εντός 10 ημερών από τη σύνταξη του πορίσματος και την ειδική συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής ποινικής εξέτασης για το πόρισμα πρέπει να το ψηφίσουν. Δηλαδή βλέπω στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου το αργότερο.

Τέλος ο κ. Λοβέρδος είπε:

Εκείνο που πρέπει και εκείνο που συνήθως γίνεται είναι ότι το Ειδικό δικαστήριο πάει γρήγορα, και αυτή είναι η βούληση του συνταγματικού νομοθέτη να πηγαίνουν γρήγορα αυτές οι υποθέσεις γιατί στην Δικαιοσύνη όλες οι υποθέσεις πάνε αργά και όταν υπάρχει μια εκκρεμότητα για έναν υπουργό ενώπιον 11 εκατομμυρίων Ελλήνων είναι δεδομένο ότι πρέπει να πάει γρήγορα. Πάντως το ότι φεύγει από τη Βουλή και αναλαμβάνουν πια τα όργανα της Δικαιοσύνης με τις ειδικές αρμοδιότητες που έχει δώσει το σύνταγμα, κλείνει μια διαδικασία που είχε πολύ δηλητήριο.