«Δεν υπήρξε πολιτική βούληση ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού στην Ξάνθη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.
 
Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων στη Ξάνθη, η κα Αυγέρη δήλωσε: «Η κυβέρνηση έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται όχι την ιδιαιτερότητα αλλά το πώς πρέπει να κάνει τη δουλειά της εκεί και αυτό είναι κάτι που το είχαν επισημάνει όχι μόνο η αντιπολίτευση αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Ξάνθης. Άφησε να διαχειριστούν την κατάσταση τοπικοί κομματικοί παράγοντες και να εμπλακούν σε όλα αυτά μικροπολιτικές σκοπιμότητες με συνέπεια να χαθεί η μπάλα. Και από την άλλη επέτρεψε να λειτουργήσει ένας ιδιότυπος κοινωνικός αυτοματισμός για το ποιος φταίει και να δαιμονοποιηθούν συγκεκριμένες περιοχές της Ξάνθης».

«Υπήρχε η απαίτηση από την τοπική κοινωνία να υπάρχει μια διαφάνεια και μια ειλικρίνεια στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση και πολύ περισσότερο μια σωστή ενημέρωση. Θα σας πως κάτι ενδεικτικό, είχε παροπλιστεί τελείως ο υπεύθυνος διαχείρισης πολιτικής προστασίας από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, ένας διοικητικός παράγοντας, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, είχε παροπλιστεί τελείως και όλες οι αποφάσεις και όλη η διαχείριση γινόταν κεντρικά ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για αυτή την περιοχή και πολύ περισσότερο μια λογοδοσία και μια διαφάνεια σε σχέση με τη διάχυση των πληροφοριών. Αυτό δεν έγινε ποτέ», συμπλήρωσε η ίδια.

«Εγώ ως αρμόδια τομεάρχης της περιοχής δεν είχα με ποιον άνθρωπο να μιλήσω για να ξέρω ποια είναι η κατάσταση. Τόσες φορές έγιναν επισκέψεις και ενημερωτικές συναντήσεις από τον υπουργό, τον υφυπουργό και τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ ουδέποτε εκλήθη οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ενημέρωση. Υπήρχε ένα έλλειμμα ενημέρωσης και ένα έλλειμμα πολιτικής βούλησης αντιμετώπισης σοβαρά αυτής της κατάστασης. Κάποιοι νόμιζαν ότι πάνω σε αυτή την ιστορία θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια και να κάνουν το δικό τους γκουβέρνο», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Θα παρακαλούσα την κυβέρνηση να έχει ως γνώμονα στη διαχείριση της κατάστασης στην περιοχή γιατί τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και στο νομό Ροδόπης, να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη ότι ούτως ή άλλως η περιοχή έχει πληγεί πάρα πολύ και αυτή από την οικονομική κρίση που έχει προκληθεί από την πανδημία, τις ιδιαιτερότητες ούτως ή άλλως που υπάρχουν και να σταθούμε και σε κάποια επιμέρους ζητήματα και σε σχέση και με την εκπαίδευση των παιδιών και της μειονότητας τα οποία είναι αποκομμένα και από όλα αυτά τα εργαλεία της υποτιθέμενης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αυγέρη.