«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και κουνάει το δάχτυλο σε μια κυβέρνηση που μειώνει φόρους και σε μια κυβέρνηση η οποία θα μειώσει και άλλους φορολογικούς συντελεστές, θα γίνει άμεσα αυτό όπως είναι η προκαταβολή φόρου που θα την πάμε σχεδόν στο μισό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μέλος του ΔΣ του οικονομικού επιμελητηρίου, Σάκης Ιωαννίδης.
 
Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι «όπως αντιμετώπισε η ΝΔ το υγειονομικό έτσι θα αντιμετωπίσει και το οικονομικό ζήτημα. Έχει δώσει τα εργαλεία τα χρηματοδοτικά να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και είμαι αισιόδοξος ότι θα το αντιμετωπίσει.

«Δεν είμαι αισιόδοξος μόνο από την πρόταση πακέτου από την ΕΕ που είναι μαμούθ πρόταση, 32 δις και κάποιοι προσπαθούν αυτό να το μειώσουνε. Ποσοστιαία η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, το ποσοστό που παίρνει από την πίτα είναι πολύ μεγαλύτερο, και από εκεί και πέρα εξαρτάται πως θα κατανεμηθούν αυτά τα κονδύλια έτσι ώστε να μπορέσει να αλλάξει ρότα η ελληνική οικονομία. Είναι κάτι το οποίο το λέμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα παράπονα που κάνουν επιχειρηματίες και μικροεπιχειρηματίες όσον αφορά τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, σημείωσε ότι «οι τράπεζες δίνουνε δάνεια με όρους γιατί τα λεφτά που είναι μέσα στις τράπεζες είναι τα λεφτά του κόσμου, και επειδή οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια είχανε πέσει πολύ έξω, τουλάχιστον πριν την κρίση και κυρίως μέσα στην κρίση την οικονομική, είναι πιο φειδωλές».

«Πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον έχει αλλάξει το παιχνίδι και ότι είμαστε σε μια διαφορετική κρίση, δεν είναι μια συστημική κρίση και ότι πρέπει να ανοίξουν την κάνουλα γιατί ούτως ή άλλως παίρνουνε λεφτά για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αλλά η κυβέρνηση δεν κάθισε μόνο σε αυτό έβγαλε ένα πρόγραμμα για τη δανειοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις μέχρι 25 χιλ. για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι οργανισμοί θα μπορούν να δίνουν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις στις μικρομεσαίες επενδύσεις ως κεφάλαια κίνησης και το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να πιεστούνε οι τράπεζες», διευκρίνισε ο ίδιος.