«Με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης που ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ ότι η παράταξη είχε δημιουργήσει μια
παρακρατική υποδομή για να καταλάβει τους αρμούς της εξουσίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός τόνισε πως «είναι επιβεβλημένη η κάθαρση του πολιτικού συστήματος» ενώ υπογράμμισε πως «δεν μπορούν να κουκουλωθούν οι αποκαλύψεις».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στα Παραπολιτικά 90,1: 

«Αντιλαμβανόμαστε ποιοι μας κυβερνάγανε, με ποιους τρόπους μας κυβερνάγανε και πόσο τυχερή είναι η Ελλάδα που είναι ακόμα όρθια. Με τις αποκαλύψεις των ''Παραπολιτικών'' καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή η παράταξη που έστηνε προδικαστικά κυκλώματα ουσιαστικά είχε προχωρήσει πολύ περισσότερο στο να δημιουργήσει μια παρακρατική υποδομή για να καταλάβει τους αρμούς της εξουσίας όπως είπε ο κος Τσίπρας ευθαρσώς στην Κεντρική του Επιτροπή. Δηλαδή δεν έγιναν τυχαία όλα αυτά που συζητάμε σήμερα, ήταν ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο αναδεικνύει μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Αυτή είναι η νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε κι είχαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Οπωσδήποτε πρέπει να χυθεί άπλετο φως για την ίδια τη δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.

«Η αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος και η στήριξη της δημοκρατίας στη χώρας μας είναι επιβεβλημένη. Το ζήτημα είναι βέβαια να μην παρασυρθούμε από αυτό το βόθρο που βγαίνει μπροστά μας αυτή τη στιγμή. Η κυβέρνηση να συνεχίσει το σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο και την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική σε μια δύσκολη περίοδο στη περιοχή μας. Να αντιμετωπίσουμε επίσης και τον κορονοϊό γιατί αυτά είναι τα βασικά τα οποία πρέπει να διαχειριστεί σήμερα η κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εγκαλείται συνεχώς αυτό το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, να απολογείται μέχρι ότου βγει το φως στην αλήθεια», επισήμανε ο ίδιος.

«Λυπάμαι αυτή τη στιγμή πραγματικά όλους τους ανθρώπους οι οποίοι πιστέψανε σε μια διαφορετική ιδεολογία, κάποιοι από αυτούς ζουν ακόμα οι οποίοι υποστήριξαν τα πιστεύω τους με εκτοπισμό σε φύλακες, σε εξορίες στο παρελθόν και η πρώτη φορά Αριστερά όταν ήρθε στην κυβερνηση κατέληξε να είναι αυτή όχι απλά η καρικατούρα, αυτή η παρωδία και η φονική προσήλωση στην εξουσία η οποία καταστρέφει κατ’ ουσίαν την Αριστερά στη χώρα. Θεωρώ ότι και για τους αριστερούς πολίτες και για τα στελέχη εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ γιατι προφανώς δεν είναι συλλήβδην όλοι μέσα σε αυτή την ιστορία, λυπάμαι πολύ γι’ αυτό το οποίο θα βιώνουν και θα νοιώθουν αυτή τη στιγμή, πλην όμως θα πρέπει κι εκείνοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταλάβουν ότι η κάθαρση του πολιτικού συστήματος και της ίδιας της Αριστεράς αυτή τη στιγμή είναι επιβεβλημένη», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Χρειάζονται απαντήσεις, δεν μπορεί να κουκουλωθεί αυτή η ιστορία. Δεν το θέλει κάνεις αλλά δεν αντέχει κιόλας η δημοκρατία μας να κρυφτούν κάτω από το χαλί όσα βγήκαν στη φόρα της δημοσιότητας», τόνισε ο κ. Λιβανός.