«Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών και το ηχητικό Μιωνή – Παππά επιβεβαιώνουν ότι η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας ήταν μια γκρίζα και σκοτεινή περίοδος με περίεργες διαδρομές» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.
 
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ από την ηγεσία έως το τελευταίο στέλεχος του κόμματος θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

Για την υπόθεση της Novartis, επισήμανε πως «10 πολιτικοί κατηγορήθηκαν με μηδενικά ή κατασκευασμένα στοιχεία» καθώς όπως είπε «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως «η ανάπτυξη και βελτίωση της οικονομίας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης ενώ είπε πως η χώρα θα οδηγηθεί σε μια ανηφορική πορεία».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, υπογράμμισε πως «έχουν γίνει δύο παρεμβάσεις» λέγοντας ότι «μετά τον Έβρο οι ροές έχουν μειωθεί».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως «μετά τον Έβρο έχουμε κερδίσει ένα μεγάλο απόθεμα κύρους και σεβασμού και υπάρχει αλληλεγγύη από άλλες χώρες».

Ο κ. Κουμουτσάκος αποκάλυψε πως «επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε χώρα κράτος – μέλος που εξέφρασε τη βούληση της να συνεισφέρει σε κρίσιμο τομέα του μεταναστευτικού και δεν απαντήθηκε ποτέ».

Επιπρόσθετα ανέφερε πως «με την Τουρκία δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας στο μεταναστευτικό».

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε πως «υπάρχει ύφεση μεταναστευτικών ροών και η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν αύξηση των ροών».

«Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις, όπως να σταματήσει ο γεωγραφικός περιορισμός και να μπορούμε να επιστρέφουμε και από την ενδοχώρα στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση αποδέχεται την χρηματοδότηση προς την Τουρκία αρκεί να γίνεται υπό όρους», υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ τόνισε «πως η Τουρκία θα πρέπει να αποδεχτεί συνεργασία με την Φρόντεξ ώστε να υπάρχουν κοινές επιχειρήσεις σε παραλία και σύνορα».