«Αποδεικνύεται ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε να καταλάβει την εξουσία το εννοούσε όχι μόνο με όρους παρακρατικούς», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Η ευρωβουλευτής τόνισε πως «ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να ελέγχει τους υπουργούς του και όχι να λέει πως δεν ήταν παιδονόμος».

Παράλληλα σημείωσε ότι ενώ «είπε πως από τις αποκαλύψεις ο Καλογρίτσας φέρεται να χρηματοδοτηθεί για να κάνει ένα έργο και τα έργα χρησιμοποιήθηκαν για να πάρει τηλεοπτική άδεια».

Τέλος, η κ. Βόζενμπεργκ επισήμανε πως «με τέτοιες πρακτικές απομακρύνονται οι νέοι από την πολιτική ενώ ζήτησε να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες».

«Είναι βαριές οι πολιτικές ευθύνες αλλά σε κάθε περίπτωση να αποδοθούν και οι ποινικές αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις σε εκείνους που τις διέπραξαν και η πολιτική ευθύνη επιτέλους να σημαίνει παραίτηση και απόσυρση από τον πολιτικό βίο γιατι αυτοί που έχουν βαριές πολιτικές ευθύνες εν γνώσει τους θα τις επαναλάβουν οπωσδήποτε αν τους ξαναεμπιστευτεί ο ελληνικός λαός που δεν θυμίζετε για την καλή του μνήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζενμπεργκ.