«Η κυβέρνηση ίσως θα πρέπει να επανεξετάσει αν θα επιτρέπονται τα πανηγύρια» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας.

«Παραβρέθηκα στην εκδήλωση στην Αλίαρτο, υπήρχε ιδιωτική ασφάλεια, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και στα τραπέζια υπήρχαν μάξιμουμ 6 άτομα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «δεν μπορεί να ευθύνεται η πολιτεία για κάποιους που ενδεχομένως δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας».

Παράλληλα ανέφερε πως «οι διοργανωτές είχαν πάρει άδεια από τις αρχές ενώ διερωτήθηκε εάν τέτοιες εκδηλώσεις εγκυμονούν κινδύνους».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Κουτσούμπα στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την εκδήλωση στην Αλίαρτο, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Παραβρέθηκα στην εκδήλωση, τόσο κατά την είσοδο υπήρχε ιδιωτική ασφάλεια όσο και μέσα στο χώρο που είναι η μεγάλη πλατεία της Αλιάρτου και δεν υπάρχει θέμα συνωστισμού, υπήρχε τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Στα τραπέζια ήταν ανά 6 άτομα ούτε εμείς οι προσκεκλημένοι δεν ήμασταν όλοι μαζί για να μην υπάρχει συνωστισμός. Προσωπικά ήταν η πρώτη εκδήλωση που πηγαίνω γιατί θεώρησα ότι αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό έπρεπε να τους ενισχύσω. Δεν κουνήθηκα από τη θέση μου να χαιρετίσω όπως συνηθίζεται να κάνουν οι πολιτικοί».

«Ο πρόεδρος του συλλόγου ανά πάσα στιγμή έλεγε στο μικρόφωνο να τηρούνται τα μέτρα, τώρα αν κάποια στιγμή πάνω στο χορό δημιουργήθηκε κάτι περισσότερο από το επιτρεπόμενο δεν θα μπορούσα να το αρνηθώ. Όταν εμείς σηκωθήκαμε όπως επιβάλλεται για λόγους εθιμικούς να σύρουν το χορό οι επίσημοι για να ξεκινήσει το γλέντι υπήρχε απόλυτη τάξη. Καθ’ όσο χρόνο βρισκόμουνα στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα με μεγάλη ευλάβεια γιατί οι ίδιοι οι διοργανωτές ανά πάσα στιγμή στο μικρόφωνο ζητούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτεία ήταν παρούσα δια των βουλευτών της τηρουμένων των μέτρων αν κάποια στιγμή ξέφυγαν δεν μπορεί να ευθύνεται ο βουλευτής ή η πολιτεία για το αν κάποιος δεν τήρησε τα μέτρα», σημείωσε ο ίδιος.

«Το ερώτημα μου στον πρόεδρο του συλλόγου ήταν πήρες άδεια; Σου έδωσαν; Είσαι σίγουρος οτι θα γίνει; Ναι. Πήγα σε αυτή την εκδήλωση επειδή τα παιδιά που την οργάνωναν επειδή είναι και επιστήμονες και οι οποίοι γνωρίζουν και θέλουν να τηρήσουν τα μέτρα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Μήπως πρέπει η πολιτεία να επανεξετάσει αν πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις; Είναι ο προβληματισμός μου αυτός, μπορούν να γίνονται, εγκυμονούν κινδύνους αυτές οι εκδηλώσεις;», διερωτήθηκε ο ίδιος.