«Το white house πάει παρέα με τα σκάφη και τα πούρα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Black Out’’ με τον δημοσιογράφο Χρήστος Μυτιληνιό, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός τόνισε πως «είχαμε μια κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και έκανε δημοψήφισμα το οποίο άλλαξε, ενώ την ίδια ώρα έστηνε παρακράτος, έκανε δουλίτσες και ήθελε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας».

Παράλληλα ανέφερε πως «είναι σημαντικό να μάθουμε που πήγαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ».

Την ίδια στιγμή διερωτήθηκε «για πόσο ακόμα θα κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας».

Εν κατακλείδι όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Ρωμανός σημείωσε «πως έχουν μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα».

«Είναι σημαντικό να ‘’δουλέψει’’ το κομμάτι των επιστροφών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ρωμανού στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, ο κ. Ρωμανός σημείωσε: «Νομίζω ότι το ''white house'' πάει πακέτο με τα πουρά, με τα σκάφη και με όλες αυτές τις συνήθειες του «ηθικού πλεονεκτήματος». Μέσα στο ηθικό πλεονέκτημα είναι και το ''white house''».

«Είχαμε μια κυβέρνηση η οποία την ίδια ώρα που θα έσκιζε τα μνημόνια, που έβαλε τον κόσμο να ψηφίσει σε ένα δημοψήφισμα για να κάνει τα αντίθετα από αυτα τα οποία ψήφισε, την ίδια ώρα κοιτάζανε πως θα στήσουν παρακράτος, πως θα κάνουν δουλίτσες, πως θα ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας όπως είχαν την ειλικρίνεια να παραδεχτούν αργότερα κι όλα αυτά με παράλληλες ιστορίες που τρέχανε. Από τη μια έναν επιχειρηματία που ανακάλυψαν, τον «έχρισαν» κι άρχισαν να τον πηγαίνουν από γραφείο σε γραφείο για να τον κάνουν μεγαλοκαναλαρχη του ΣΥΡΙΖΑ channel», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μάθαμε ότι τελικά χρηματοδοτήθηκε από μια αραβική εταιρεία με 3 εκατομμύρια, όλα αυτά με πλαστά και εικονικά τιμολόγια και συμβάσεις. Όλα αυτά με την καθοδήγηση του Μάξιμου όπως λέει ο ίδιος, κι όλα αυτά σε μια χώρα που υποτίθεται ότι ήρθαν για να τελειώνουν με το παραεμπόριο, να τελειώνουν με τη διαφθορά, να τελειώνουν με τη διαπλοκή, να έρθει η νομιμότητα. Και μετά είδαμε λοιπόν αυτόν τον επιχειρηματία να πηγαίνει χέρι-χέρι τελικά με τον κο Παππά στα διάφορα γραφεία των επιχειρηματιών. Θυμίζω ότι ο κος Μαρινάκης έχει ο ίδιος καταγγείλει ότι με παραίνεση Τσίπρα του ζήτησε ο κος Παππάς να τον δει και να τον βοηθήσει. Ο κος Μαρινάκης που τα λεφτά του ήταν «κακά» κατά τα άλλα αλλά ήταν καλά για να δανείσει για το ΣΥΡΙΖΑ channel. Ο κος Παππάς ζήταγε από τον κο Κοντομηνά όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει να πάρει το 51% του Alpha και να αναλάβει ουσιαστικά το ειδησεογραφικό τμήμα ο κος Kαλογρίτσας…», επισήμανε ο ίδιος.

«Σιγά-σιγά αρχίζει και συμπληρώνεται ένα πάζλ το οποίο είναι ότι πιο δυσώδες έχουμε δει στη μεταπολίτευση. Την ιδία στιγμή θυμόμαστε κατά τη διάρκεια αυτού του show με το big brother των αδειών, όταν βγαίνει ο κος Σαββίδης από μέσα να λέει ότι «εγώ επιτέλεσα το ρόλο μου, έκανα αυτό για το οποίο ουσιαστικά συμμετείχα στο διαγωνισμό». Όλοι κατάλαβαν συγκεκριμένα πράγματα από αυτή τη δήλωση, και είπε μάλιστα ότι «κατάφερα να ανεβάσω και το deal» . Βάλτε όλα αυτά τα κομμάτια μαζί, βάλτε παράλληλα τι προκάλεσε αυτή η κυβέρνηση στη χώρα δήθεν για να φέρει την κάθαρση και δεν ξέρω τι άλλο. Ουσιαστικά ο μόνος στόχος ήταν να ελέγξει τα πάντα. Να ελέγχει τα ΜΜΕ, να ελέγξει τους επιχειρηματίες, να ελέγξει τη δικαιοσύνη να ελέγξει την αστυνομία, να ελέγξει τα πάντα! Αυτός ήταν ο στόχος τους. Οι ερωτήσεις του που πήγαν τα 3 εκατομμύρια είναι πολύ σημαντικές γιατί μάθαμε μετά ότι ο κος Καλογρίτσας τελικά φέρεται να ενεπλάκει και στο Documento και πρέπει να δούμε τελικά που κατέληξαν αυτά τα 3 εκατομμύρια. Και πως ο κος Βαξεβάνης ο οποίος δήλωσε χθες ότι ήταν υπάλληλος στο Documento τελικά αγόρασε το μέσο στο οποίο εργαζόταν. Δεν ξέρω πόσοι δημοσιογράφοι μπορούν να αγοράσουν τα μέσα τους... Να δούμε για πόσο ακόμα θα κρύβεται ο κος Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Ρωμανός.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, δήλωσε: «Έχουμε τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν μια κατακόρυφη μείωση των ροών. Μια πρωτόγνωρη μείωση των ροών και σε σχέση με πέρυσι. η κατάσταση είναι καλύτερη από πέρυσι, καλύτερη από τους προηγούμενους μήνες με μια μείωση των ροών πρωτόγνωρη. Προφανώς και ο covid έχει βοηθήσει σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα αλλά από εκεί και πέρα το γεγονός ότι έχει δεκάδες αποτροπές κάθε μέρα σε όλο το μήκος των συνόρων μας και εννοώ και στα χερσαία και τα θαλάσσια δείχνει ότι κάτι γίνεται καλά. Υπάρχει το πρόβλημα αλλά πλέον είναι διαχειρίσιμο».

«Το επόμενο βήμα προφανώς είναι να δουλέψει πολύ εντατικά και στο κομμάτι των επιστροφών που ακριβώς λόγω covid και λόγω όλων αυτών των μέτρων στα σύνορα ακόμα θέλει πολύ δουλειά. Αλλά από εκεί και πέρα μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα ότι έχεις καταφέρει το πιο δύσκολο και το πιο δύσκολο ήταν αυτό. Γιατί για το άλλο έχεις ήδη βελτιώσει την ταχύτητα απονομής ασύλου που είναι πάρα πολύ σημαντικό για να προχωρήσουν οι απελάσεις. Έχεις περάσει το μήνυμα της αποτροπής, έχεις αρχίσει να ξεκαθαρίζεις το κομμάτι των ΜΚΟ. Έχει αρχίσει να μπαίνει μια τάξη εκεί. Όλα τα κομμάτια αυτής της εξίσωσης τα έχει πιάσει και δουλεύει πολύ εντατικά πάνω τους. Ήδη έχουν αρχίσει και φαίνονται χειροπιαστά αποτελέσματα σε πολλά από αυτα και σίγουρα τους επομένους μήνες θα φάνουν και στα υπόλοιπα», σημείωσε επιπρόσθετα.