«Θα πρέπει να δούμε τα εργασιακά, την προστασία των θέσεων εργασίας ειδικά με την πανδημία, θέματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα της καθημερινότητας των πολιτών» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο εκπρόσωπος τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Σπύρος Καρανικόλας.

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε πως «οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δηλητηριάζουν την δημοκρατία της χώρας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σπύρου Καρανικόλα στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφορικά με τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ο κ. Καρανικόλας δήλωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ στον έναν χρόνο έχει δείξει και κάποια θετικά σημάδια όπως για παράδειγμα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ή η διαχείριση της κρίσης στο Έβρο αλλά από την άλλη υπάρχουν και αρνητικά σημάδια όπως για παράδειγμα τα ζητήματα στην οικονομία, τα ζητήματα στη διαχείριση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τα εργασιακά δηλαδή αλλά και της προστασίας των εργασιακών θέσεων ειδικά μετά την πανδημία του κορονοϊού όπως επίσης τα ζητήματα της διαχείρισης της εξωτερικής πολιτικής με την έννοια της έλλειψης της εθνικής συνεννόησης και εθνικής στρατηγικής όπως πολλές φορές έχουμε ζητήσει για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Και βεβαία αλλά ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών».

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, σημείωσε: «Είναι σαφές ότι όλα αυτά δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας αλλά δηλητηριάζουν ακόμα και την ίδια τη δημοκρατία. Γιατι όταν αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας ότι στη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είχε στηθεί ένα βαθύ προδικαστικό κύκλωμα που στόχο είχε να εξοντώσει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρας-Καμμένου, παράλληλα είχε στηθεί ένα βαθύ παρακράτος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες και τις ηχογραφήσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, το οποίο παρακράτος είχε ως στόχο μια φάμπρικα διώξεων, μια φάμπρικα κονόμας, μια φάμπρικα να κυνηγήσουν όλους όσους ενοχλούσαν το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό είναι βαθύτατη προσβολή στο ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Και βεβαίως επειδή οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν τον στενότατο συνεργάτη του κου Τσίπρα, τον κ. Παππά, τον αντ’ αυτού του κου Τσίπρα τα ερωτήματα είναι πολλά και είναι αμείλικτα. Οφείλει ο κος Παππάς και ο κος Τσίπρας να δώσουν εξηγήσεις».

«Θα πρέπει η Δικαιοσύνη να διερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα γιατί για εμάς δεν πρέπει τίποτα να μπει στο συρτάρι γιατί μιλάμε για την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας! Πρέπει λοιπόν η Δικαιοσύνη οπωσδήποτε να διαλευκάνει όλες τις καταγγελίες και να δώσει εξηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.