«Πρέπει όλα τα παιδιά να φοράνε μάσκες για να μην πληρώνει αφενός το παιδί την τρέλα του πατέρα και αφετέρου αυτή η τρέλα να πληρώνεται από όλα τα παιδιά της τάξης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea Culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με τους αρνητές γονείς στη χρήση μάσκας.

«Ουσιαστικά πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια των ψεκασμένων είναι με εύσχημο τρόπο και πιο έξυπνο και προσεκτικό τρόπο ο κ. Βελόπουλος. Αν δείτε το twitter του κ.Βελόπουλου θα δείτε αναρτήσεις από συνεντεύξεις στο Focus, το ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, όπου προβάλει ακριβώς τις απόψεις των δήθεν επιστημόνων που είναι κατά της μάσκας και υπέρ των αρνητών της μάσκας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

«Προφανώς υπάρχει ένα μερίδιο της κοινωνίας είναι πολύ μικρό, είναι χρέος όλων μας να το κρατήσουμε όσο πιο μικρό γίνεται, να μιλάμε ξεκάθαρα να μην μασάμε τα λόγια μας σε αυτό το θέμα και να περνάμε τα μηνύματα που πρέπει κυρίως προς τους νέους, κυρίως προς τους γονείς και προς τα νέα παιδιά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Τα νέα παιδιά είναι οι πιο προσαρμοστικοί και οι πιο έξυπνοι. Τα παιδιά είναι μια χαρά, οι γονείς κάνουν τη ζημιά ας βάλουν μυαλό αυτοί οι λίγοι γονείς να προχωρήσουμε όλοι μαζί», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Αν διαβάσετε το άρθρο του Τσαβούσογλου θα πείτε μάλλον it’s too good to be true συγκρίνοντας με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου που έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Άρα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια αλλαγή, δεν είμαστε φυσικά αφελείς να χειροκροτάμε για αυτή την αλλαγή και να σηκώνουμε ψηλά τον πήχη».

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιον έχουμε απέναντί μας θεωρώ όμως ότι εμείς δεν αλλάξαμε στάση, εμείς μένουμε σταθεροί υπέρ του διαλόγου, υπέρ του διεθνούς δικαίου, υπέρ του διαλόγου με προϋποθέσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που συζητάμε που είναι οι θαλάσσιες ζώνες, υπέρ του διεθνούς δικαίου και υπέρ του να λύνουμε τις διαφορές μας με τους γείτονές μας ειρηνικά και με κοινές συμφωνίες όπως κάναμε με την Αίγυπτο και την Ιταλία», δήλωσε επιπρόσθετα.