Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αναβλήθηκε για μια εβδομάδα καθώς ο Σαρλ Μισέλ Χρειάστηκε να τεθεί σε καραντίνα καθώς συνεργάτης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως δεν χρειάζονται υπερβολικοί τόνοι στην διαχείριση των ελληνοτουρκικών κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην υπεύθυνη στάση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης ενώ είπε πως η Ευρωπαϊκή οικογένεια στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας.

Ερωτηθείς για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως είναι στο τραπέζι μετά την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ανέφερε επίσης πως οι κυρώσεις για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να αποφασίζονται και να επιβάλλονται ανάλογα με το σκοπό που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Αναφορικά με τις προτάσεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό είπε πως αλλάζουν όλα, καθώς όπως είπε αλλάζει η εξωτερική πολιτική στα σύνορα
της Ευρώπης ενώ δημιουργείται ένα σύστημα μόνιμης αποτελεσματικής αλληλεγγύης που θα επιτρέπει τον επιμερισμό των βαρών ανάμεσα σε όλους.

Ανέφερε επίσης πως είναι πάγιο αίτημα αρκετών κυβερνήσεων να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα του ρόλου των ΜΗ κυβερνητικών Οργανώσεων λέγοντας ότι δεν μπορούν να αντικαθιστούν τις κυβερνήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού.