«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά παραδόθηκαν οι φάκελοι για τη Χρυσή Αυγή στην ελληνική Δικαιοσύνη» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Να μην ξεχάσουμε ποτέ επί των ημερών ποιας κυβέρνησης ξεκίνησε η υπόθεση. Μια κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, όλους τους φακέλους που συγκέντρωσε και τους παρέδωσε στη μοναδική αρμόδια που είναι η ελληνική Δικαιοσύνη και σταμάτησε οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση σε σχέση με άλλους οι οποίοι προσπάθησαν να καπηλευτούν σήμερα την απόφαση».

«Να μην ξεχάσουμε ποτέ ποιοι βρέθηκαν μαζί με τους νεοναζί στην πλατεία και φωνάζανε συνθήματα όχι και τόσο δημοκρατικά όπως ‘’να καεί, να καεί η Βουλή’’. Να μην ξεχάσουμε ποτέ ποιοι ψήφισαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή να πέσει μια κυβέρνηση, ποιοι ψήφισαν μαζί με την Χρυσή Αυγή και άλλες διατάξεις όπως η απλή αναλογική η οποία έβαλε εμπόδια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Να μην ξεχάσουμε ποτέ ποιοι απειλούσαν με φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων γιατί μιλάμε για δημοκρατία σήμερα και κάποιοι τη θυμήθηκαν τελευταία στιγμή. Να μην ξεχάσουμε ποτέ ποιοι είχαν πάει μάρτυρες υπεράσπισης σε αντίστοιχες εγκληματικές οργανώσεις πριν από κάποια χρόνια, μέλη ποιου κόμματος είχαν πάει ανοιχτά μάρτυρες υπεράσπισης. Να μην ξεχάσουμε ποτέ την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης απρόσκοπτα από την Ελληνική Δικαιοσύνη επί των ημερών της ΝΔ η οποία άφησε την Ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει όπως έχει υποχρέωση σε μια δημοκρατία χωρίς ο πρόεδρός της να πηγαίνει σε πορείες και να θυμάται τη Χρυσή Αυγή μετά από τεσσεράμισι χρόνια», τόνισε ο ίδιος.

«Και να μην ξεχάσουμε ποτέ ποιοι θυμήθηκαν ότι είναι νεοναζί ή Χρυσαυγίτες όταν αυτοί βρέθηκαν εκτός Βουλής. Και πως βρέθηκαν εκτός Βουλής; Όταν η ΝΔ εξέφρασε το σύνολο των πολιτών, τους έθεσε πολιτικά στο περιθώριο και τους έβγαλε πολύ-πολύ πριν καταδικαστούν εκτός βουλής με την ψήφο των Ελλήνων. Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης μετά από μια όντος ιστορική απόφαση που πρέπει όμως να τα θυμόμαστε όλα», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς πως ήταν η ατμόσφαιρα του δικαστηρίου, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «εμείς δεν παραμείναμε ούτε είχαμε κάποια δουλειά να παραμείνουμε ούτε να είμαστε μέσα στην αίθουσα, ως ένα αστικό κόμμα δηλώσαμε την πολιτική μας εναντίωση στις πράξεις των νεοναζί».

«Ο Γραμματέας της ΝΔ ο κ. Στεργίου, ο γενικός διευθυντής ο κ. Μπρατάκος και ο Τ. Γαϊτάνης μαζί με τον ομιλούντα πήγαμε σταθήκαμε απ'έξω , κάναμε μια δήλωση», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Ζητήσαμε η Ελληνική Δικαιοσύνη να αποφανθεί όπως έχει υποχρέωση απρόσκοπτα και χωρίς καμία παρέμβαση. Θυμίσαμε ποια ήταν η στάση της ΝΔ», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «το κλίμα ήταν ήρεμο βέβαια στη συνέχεια μετά την έκδοση της απόφασης κάποιοι προσπάθησαν και πάλι να δείξουν πόσο δημοκράτες είναι, νομίζω ότι ήταν μειοψηφίες βέβαια, ελπίσω η κατάσταση να εκτονωθεί και αν πούμε ότι η απόφαση δεν έχει τελειώσει, έχει πολύ μεγάλη συνέχεια, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το μέγεθος των ποινών».

«Και να θυμίσω ότι λόγω του νέου ποινικού κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν πέσει από την εξουσία, ο έχων τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης έχει μικρότερο πλέον ανώτατο όριο ποινής τα οποία δεν είναι τα 20 χρόνια αλλά είναι τα 15 και πολύ πιθανόν ο κ. Μιχαλολιάκος ή κάποιοι άλλοι που είναι ένοχοι πλέον για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να έχουν πολύ μικρότερη ποινή λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε παράλληλα.

«Εμείς ούτε θα σχολιάσουμε την απόφαση, ούτε θα πούμε έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη στη μια περίπτωση και δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε άλλη περίπτωση, δεν απευθυνθήκαμε ποτέ στη Δικαιοσύνη ζητώντας οτιδήποτε. Έτσι αντιλαμβανόμαστε την αστική δημοκρατία, έτσι είναι η δημοκρατία μας, είμαστε πολύ περήφανοι για όλα αυτά που είμαστε και είμαστε και παραμένουμε περήφανοι και δεν θυμόμαστε τη Δικαιοσύνη ή τη δημοκρατία όταν και όποτε μας συμφέρει», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.