«Δεν δέχομαι τη λέξη δικαίωση γιατί όταν έχεις να κάνεις με το ναζισμό και το φασισμό η δικαίωση είναι μια πολύ εύκολη λέξη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, αναφορικά με την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι ένα ύψωμα, έχει κρυμμένους πολλούς ακόμα Ποια δικαίωση να αισθανθώ, όταν μιλάς για βία και ήταν αρχή και ήμουνα βουλευτίνα και ήταν βουλευτής και ήταν απέναντι μου άλλοι δύο βουλευτές και έγινε δίκη και η δίκη ματαιώθηκε γιατί δεν ήρθε ούτε το κράτος, ούτε οι μάρτυρες που έπρεπε να έχουν έρθει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη.

«Πήγα μόνη μου εγώ και 50 Κνίτες απέξω να με φυλάνε. Γιατί μετά μπήκανε στο σπίτι μου και δεν πιάστηκε κανένας, γιατί μετά δέχτηκα και άλλες απειλές και δεν πιάστηκε κανένας. Γιατί αυτά που νου πήραν από το σπίτι μου ήταν τα αρχεία μου, τα τηλεφώνα μου και οι υπολόγιστές μου και τα βρήκα στην ΕΛΒΙΚ στην Κύπρο ένα χρόνο μετά και είμαι με μηνύσεις κατά αγνώστων που σέρνονται. Γιατί από το ’92 που εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπάρξει τουλάχιστον 50 φανερές επιθέσεις για τις οποίες δεν έχει υπάρξει καμία δικαίωση και καμία δικαστική απόφαση και υπάρχουν άπειρα θύματα», υπογράμμισε η ίδια.
«Εγώ το βράδυ των εκλογών πανηγύρισα για τον ελληνικό λαό που τους έβγαλε έξω, εγώ είπα ότι αυτό ήταν το πραγματικό δικαστήριο που τους έβγαλε έξω από το κοινοβούλιο. Αυτό ήταν πραγματικό πολιτικό δικαστήριο», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Ακόμη η κ. Κανέλλη ανέφερε ότι «το έγκλημα Φύσσα θαυμάσια θα μπορούσε να είναι ένα έγκλημα ‘’σκοτεινό και προσωπικό’’ όπως διατεινόταν τόσα χρόνια, και το άλλο να είναι σκέτο ρατσιστικό» και πρόσθεσε ότι «η εγκληματική οργάνωση με ιδεολογικό ναζιστικό και φασιστικό πρόσημο οφείλεται στην επίθεση στο ΠΑΜΕ και ας είχε και λιγότερο αίμα από άλλα».

«Η μάχη ήταν και πολιτική και δικονομική και δικαστική και ουσιαστική», επισήμανε μεταξύ άλλων.

«Οφείλουμε να διορθώσουμε τα πράγματα, αυτό είναι μάχη, εδώ θέλω την πολιτική βούληση της δημοκρατικής πολιτείας να ξεφύγει από το ‘’ουαί υμίν υποκριτές και Φαρισαίοι’’ γιατί αύριο το πρωί τίποτα δεν αποκλείει αν συνεχιστούν τα πράγματα όπως συνεχίζονται και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα παιδιά σας να είναι οι επόμενες Μάγδες Φύσσες», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ο κάθε πατέρας και η κάθε μάνα πρέπει να σκεφτεί ότι το παιδί του επειδή τραγούδησε ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από το χώμα μαχαιρωμένος σαν σφαχτάρι», τόνισε η κ. Κανέλλη σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένετε σαν τις Σταχτοπούτες το γυάλινο γοβάκι κάποιου πρίγκιπα να μας απαλλάξει από τους φασίστες, δεν έχει πρίγκιπες ο φασισμός, λαό έχει που κόβει το χέρι. Δεν τους γυρνάς το μάγουλο, τους κόβεις το χέρι».