«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα και την λήξη μιας περιόδου που ξεκίνησε με τα μνημόνια» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χρσιτίνα Κοραή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «η εποχή του μίσους πρέπει να μείνει πίσω».

Επικρίνοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, ο υπουργός τόνισε πως «η Χρυσή Αυγή πριν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη είχε καταδικαστεί στις εκλογές».

Τέλος σημείωσε πως «το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πολιτικό τέρας» ενώ είπε πως «έχει κάνει βήματα προς το λογικότερο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Για μένα η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το οριστικό της τέλος είναι το ορόσημο της αλλαγής, της επιστροφής στην κανονικότητα και της λήξης της μεγάλης κρίσης που ξεκίνησε με την χρεωκοπία του πρώτου μνημονίου. Θυμίζω ότι μέσα στην εποχή του πρώτου μνημονίου και της φασαρίας, των Αγανακτισμένων, της Marfin κλπ γεννήθηκαν διάφορα πολιτικά τέρατα προφανώς η Χρυσή Αυγή ήταν το χειρότερο. Ήταν η άνοδος των ΑΝΕΛ, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και διαφόρων άλλων περιθωριακών κομμάτων τύπου ΕΠΑΜ, Καζάκης και διάφορα τέτοια. Τώρα όλα αυτά το ένα μετά το άλλο σβήνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αλλά και αυτός σε εξαιρετική αδυναμία, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του ’15. Είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ που είναι εμφανώς στην αντιπολίτευση και με καμία προοπτική επανόδου στην εξουσία τουλάχιστον εμφανή και με αδιάκοπα εσωτερικά προβλήματα που τον αποδυναμώνουν άρα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κάθοδό του δεν είναι στην άνοδό του. Αυτό που πρέπει να μας διδάξει όλη αυτή η περίοδος είναι ότι αυτή η εποχή του μίσους, της χυδαιότητας, της λάσπης του διαδικτύου που έβγαλε ένα πρόσωπο πολύ αρνητικό της κοινωνίας μας πρέπει να το αφήσουμε πίσω».

Αναφερόμενος στην εναντίον του ανάρτηση στο διαδίκτυο από την μεριά ενός φοιτητή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε: «Αυτό που έγινε χθες σε μένα, δεν είναι η πρώτη φορά αλλά είναι πολύ δηλωτικό. Να ξυπνάω το πρωί και να βλέπω έναν άνθρωπο να λεει « τι κρίμα που η 17Ν δεν πρόλαβε να σκοτώσει τον Γεωργιάδη και τον Μπογδάνο για να ξεβρωμίσει ο τόπος», και αυτός να είναι φοιτητής 22 ετών, να σπουδάζει σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο, να κάνει καλές σπουδές και να γράφει αυτό το πράγμα στο διαδίκτυο χωρίς να έχει συνείδηση του τι είναι αυτό που γράφει. Είναι σοκαριστικό αυτό, λες το 2020 στην Ελλάδα ακόμα ο ένας εύχεται να σκοτώσει τον άλλο; Ο άνθρωπος ζήτησε συγνώμη, δεν θα τον πάω στα δικαστήρια, θα τον πήγαινα αλλά αφού ζήτησε συγνώμη εντάξει μικρό παιδί είναι, το μυαλό του δεν έχει πήξει όμως αυτή η εποχή του μίσους πρέπει να μείνει πίσω. Σημερα υπέστη νέο bulling είναι στο Open ο κ. Κούλογλου –ευτυχώς ήταν εκεί ο κ.Ρουσόπουλος και του απάντησε σωστά- και άρχισε να λεει ότι ο Γεωργιάδης είχε πει στον Παππά της Χρυσής Αυγής «προτιμώ ο γιός μου να γίνει χρυσαυγίτης παρά κομμουνιστής». Είπε ότι όταν ήμουν στην τουαλέτα με άκουσε να το λεω εγώ πήρα αμέσως το λόγο και τον διέψευσα, από τότε, δεν το ξανάπε ο Παππάς και το έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύνθημα. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει αυτά που είπε ο κ. Παππάς. Δηλαδή πάει τώρα ευρωβουλευτής στην τηλεόραση και υιοθετεί ως αξιόπιστο τον Χρ. Παππά της ΧΑ και την ίδια ώρα ισχυρίζονται ότι πολεμούν τη Χρυσή Αυγή! Εδώ μιλάμε για ρεντίκολα».

Για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Είναι πρωτοσέλιδο αυτό από μια δημοκρατική εφημερίδα να υπονοεί ότι πρέπει να δικαστεί ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης; Το βλέπετε λογικό; Όλοι γνωρίζουμε ότι πάντα ο κάθε πρωθυπουργός έχει το περιθώριο να κανει ότι θέλει και από κανέναν δεν μπορεί να εξαναγκαστεί ένας πρωθυπουργός να κάνει κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζω ότι όταν έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός να μαζευτούν όλες οι υποθέσεις και να εξεταστούν ως μια υπόθεση υπήρξε στο δημόσιο διάλογο σοβαρή ένσταση αν αυτό το πράγμα μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο, ένας απ’ όσους είχαν εκφράσει ένσταση ήταν ο κ. Βούτσης ο οποίος είχε πει ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι σοβαρά και έγκριτοι νομικοί είχαν πει ότι αυτά τα στοιχεία δεν στέκουν . Άρα μια χαρά μπορούσε να πει ο Σαμαράς ότι αυτά τα στοιχεία δεν στέκουν, ο Σαμαράς όμως δεν είπε αυτό, είπε ότι εγώ θεωρώ ότι στέκουν και τα στέλνω στη Δικαιοσύνη. Και τότε η κα Γκουτζαμάνη και ο κ. Ντογιάκος με εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στάθηκαν όρθιοι και το πήγαν μέχρι το ακροατήριο, και να θυμίζω ότι ο κ. Ντογιάκος που είναι ο εισαγγελέας έκανε το κατηγορητήριο του βάσει του οποίου δικάστηκαν και τώρα καταδικάζεται η Χρυσή Αυγή είναι ο εισαγγελέας που πολεμήθηκε από τον Τσίπρα και από το ΣΥΡΙΖΑ σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. Θυμίζω τις εκλογές που στήσαν για να τον φάνε».

Για το βιβλίο του πατέρα του Πλεύρη, δήλωσε: «Ξέρετε ποια ήταν η πρόεδρος του δικαστηρίου που αθώωσε τον πατέρα του Πλεύρη για το βιβλίο του για τους Εβραίους; Ήταν η κα Θάνου και αυτή έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν σε εμάς τέτοιες υποδείξεις».

Για τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε: «Η Χρυσή Αυγή πριν καταδικαστεί στο δικαστήριο έχει καταδικαστεί από τις εκλογές, έχει ήδη χάσει ψηφοφόρους. Έχει δε υποστεί και σε πολλαπλές διασπάσεις, δεν βλέπω κανένα πολιτικό κίνδυνο από αυτόν τον πολιτικό χώρο πλέον. Όσο η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα τα «πολιτικά τέρατα» θα εξαφανίζονται».

Ερωτηθεις αν είναι πολιτικό τέρας ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 ήταν μια χαρά πολιτικό τέρας, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάθαρση μετά διασπάσεως μεγάλης. Ο ΣΥΡΙΖΑ του ’15 δεν ήταν πολιτικό τέρας; Διαγραφή του χρέους με ένα νόμο και ένα άρθρο, να τσακωθούμε με την Ευρώπη, δεν μπορούνε να μας βγάλουν από το ευρώ, πάμε στη δραχμή, το νόμισμα δεν είναι ταμπού δεν ήταν ένα πολιτικό τέρας; Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει βήματα επί το λογικότερο και η έξοδος της ομάδας των πολύ Αριστερών που είχε μέσα Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και η έξοδος Βαρουφάκη και όλα αυτά του έδωσαν μια χροιά μεγαλύτερης λογικής. Εγώ έχω πει ότι το πολιτικό μας σύστημα ότι όλοι έχουν μεταφερθεί δεξιότερα άρα πιο πολύ προς τη λογική και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει δεξιότερα. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δεξιότερα του ΣΥΡΙΖΑ του ’15 όμως αν μου λέτε αν έχει καταφέρει να συνέλθει, όχι. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυγής δεν δείχνει ένα σοσιαλδημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ».