«Η εφημερίδα Αυγή δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ολίσθημα, πρόκειται για ένα επαίσχυντο δημοσίευμα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι «με κυβέρνηση ΝΔ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής».


Με αφορμή τη διακοπή της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού από την Johnson & Johnson, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε: «Αυτό έχει και την «καλή» του πλευρά ότι πράγματι γίνεται μεγάλο τσεκάρισμα πριν εγκριθεί ένα εμβόλιο και έρθει στην αγορά. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να υπενθυμίσω την κακή είδηση που είχα πει στο πρώτο κύμα ακόμα του κορονοϊού που είπα μακάρι να βγω ψεύτης αλλά μην περιμένετε μαζική παραγωγή και εμβολιασμό πριν το καλοκαίρι του ’21».

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Αυγής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Έχει εκτραπεί η συζήτηση με την ιστορία Χρυσή Αυγή. Η Αυγή μια ιστορική εφημερίδα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιου είδους ολίσθημα. Δυστυχώς σχεδόν το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, υιοθέτησε αυτό το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο. Θέλω να υπενθυμίσω ότι μετά τα γεγονότα του 2008 που κάηκε η Αθήνα στο ημερολόγιο του Ιανουαρίου που έβγαλε η ΑΥΓΗ είχε την πλατεία Συντάγματος που καιγόταν το δέντρο να πέφτουνε μολότοφ και είχε βάλει ερώτημα «Καραμανλής ή χάος;» και απαντούσε από κάτι ''επιλέγουμε το χάος''. Ήτανε και τότε ένα ολίσθημα ακραίο προκειμένου να πλήξει όπως νόμιζε τους πολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους είναι λάθος ελπίζω να το έχει καταλάβει».

«Ότι και να λέμε τα κόμματα η ιστορία ούτε παραγράφεται ούτε διαγράφεται και η ιστορία λεει με όποια και όσα λάθη μπορεί ενδεχομένως να έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια ότι με κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Σαμαρά ξεκίνησε η απαγγελία της κατηγορίας εναντίον της Χρυσής Αυγής και ξεκίνησε η δίκη και με κυβέρνηση ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη. Αυτό ούτε παραγράφεται ούτε διαγράφεται και ο ιστορικός του μέλλοντος αυτό θα γράψει και όχι τους σκυλοκαυγάδες μεταξύ ημών των πολιτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ρουπακιώτη για τον αντιρατσιστικό νόμο, επισήμανε: «Της Χρυσής Αυγής δεν της απαγγέλθηκε κατηγορία με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, της απαγγέλθηκε κατηγορία με βάση τον ποινικό κώδικα άρα για να απαγγελθεί κατηγορία εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν ήταν προϋπόθεση να ψηφιστεί αντιρατσιστικός νόμος που ούτως η άλλως υπήρχε απλά ήθελε συμπλήρωση και επικαιροποίηση».

«Να υπενθυμίσω ότι τότε υπήρχε τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας ο κ. Σταμάτης έκανε την εξής διαδικασία σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια έδινε το κείμενο του προσχεδίου στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών κομμάτων και κάναμε παρατηρήσεις. Σε αυτό το νομοσχέδιο υπήρχαν 16 σημεία που είχαν γίνει παρατηρήσεις όχι μόνο από την ΚΟ της ΝΔ και μετά οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Σταμάτης ως υπουργός Επικρατείας ή μέσω και εκπροσώπων των άλλων προσπαθούσαν και φέρνανε το τελικό κείμενο στη Βουλή ώστε επειδή ήμασταν τρικομματική κυβέρνηση να μην υπάρχει θέμα. Ο κ.Ρουπακιώτης ενώ είχε γίνει αυτή η διαδικασία, απ’ ότι θυμάμαι, παρέκαμψε αυτή τη διαδικασία και το έστειλε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή, για αυτό και κρατήθηκε προκειμένου οι παρατηρήσεις που είχαν γίνει... Μια από τις παρατηρήσεις που είχαν γίνει ως ΚΟ της ΝΔ αφορούσε όχι τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αλλά ένα κομμάτι αυτής που άγεται και φέρεται από το προξενείο και υπήρχε μέσα εκεί διάταξη που μας έβρισκε αντίθετους, για αυτό το λόγο κρατήθηκε και ήρθε αργότερα προκειμένου να γίνει η κοινή συνισταμένη. Τώρα ανάγουμε και αναμοχλεύουμε πράγματα που ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και που αμαυρώνουν αυτό το συνταγματικό ενιαίο μέτωπο», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν φοβάται το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε: «Δυστυχώς το φοβάμαι και ο λόγος είναι ο εξής. Εάν τελικά το Ουρούτς Ρεις φτάσει στα 6 μίλια από το Καστελόριζο τότε μπαίνει θέμα άμεσης καταπάτησης ελληνικής κυριαρχίας διότι σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται ούτε για υφαλοκρηπίδα νησιού ούτε για θαλάσσια ζώνη , είναι ότι καταπατάται το δικαίωμα που έχει μονομερώς η κάθε χώρα με βάση το διεθνές δίκαιο να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, που είναι κυριαρχικό της δικαίωμα, από 6 στα 12 μίλια και είναι λάθος που όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν που δεν το είχαν κάνει αυτό. Αν όχι σε ολόκληρο το Αιγαίο που οι Τούρκοι μας είχαν πει ότι αυτό είναι casus belli αλλά στην Κρήτη, τη Ρόδο και το Καστελόριζο ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του νόθου Τουρκολιβυκού μνημονίου έπρεπε να το είχαμε κάνει. Για αυτό αυτή τη στιγμή πρέπει να επέμβουμε και διπλωματικά, εμπιστεύομαι απόλυτα τον έλληνα πρωθυπουργό, πιστεύω ότι στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα θα μπει και θα μπει πλέον σε άλλη βάση γατί αποδείχθηκε ότι το fair play που κάναμε χωρίς να έχουμε στυλώσει τα ποδια σώνει και καλά στις κυρώσεις, αυτή τη φορά πρέπει να μπει το θέμα κυρώσεων, αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο εγώ εμπιστεύομαι τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά ναι εξ αυτού του λόγου είναι πιο δύσκολη η κατάσταση. Ούτε είναι και τυχαίο ότι ξαφνικά ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας μετά την Κύπρο έρχεται στην Αθήνα».

«Στην Κύπρο να ξέρετε ότι ο πολιτικός Ρασπούτιν ακούει στο όνομα Αγγλία. Η Αγγλία μετά την έξοδό της από την ΕΕ την συμφέρει η διχοτόμηση της Κύπρου γιατί μόνο έτσι μπορεί να συνεχίσει να έχει τη βάση της επί Κυπριακού εδάφους εκτός αν συμφωνήσει η συγκυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη. Να ξέρετε ότι πίσω από την ιστορία της Κύπρου, της τορπίλης για τις συνομιλίες της Κύπρου και της σωστής επίλυσης κρύβεται η Αγγλία», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν πρέπει να απαιτήσουμε κυρώσεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο ή να μιλήσουμε πάλι γενικώς για την τουρκική προκλητικότητα, απάντησε: «Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να μιλήσουμε για την τουρκική προκλητικότητα δηλαδή τι να κοροϊδευόμαστε! Πρέπει να πάρει τις ευθύνες και η ΕΕ. Υποτίθεται φτιάξαμε μια εργαλειοθήκη για εάν και εφόσον, το «εάν και εφόσον» έγινε πραγματικότητα, θα παρέπεμπε σε κυρώσεις, ε! πάλι θα ξαναρχίσουμε να συζητάμε!».