«Το δεύτερο κύμα κοροναϊού δεν φέρνει ανατροπές στον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σημειώνοντας ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τα lockdown και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν».

Ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι «η πανδημία θα τελειώσει αργά την Άνοιξη» ενώ είπε πως «εάν το 2021 η πανδημία συνεχίσει θα έχουμε ένα σοβαρό οικονομικό κόστος».

Την ίδια στιγμή απέκλεισε το ενδεχόμενο στην παρούσα φάση να ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «έχει ενισχυθεί το σύστημα υγείας με την πρόσληψη 10.000 καθηγητών» ενώ για τους εξοπλισμούς είπε «πως δίνεται η δυνατότητα να έχουμε αποτροπή επειδή την χρειαζόμαστε».

Ακόμη διευκρίνισε πως «επενδυτικό κενό σημαίνει πως περιορίζεται κάθε χρόνο η δυνατότητα της χώρας να παράγει» σημειώνοντας ότι «η δυνατότητα της χώρας να παράξει πλούτο έχει υποχωρήσει σημαντικά».

Επιπρόσθετα τόνισε πως «πρέπει να λυθεί το θέμα του επενδυτικού κενού καθώς η Ελλάδα κάθε χρόνο που περνά γίνεται φτωχότερη».

Τέλος ανέφερε πως «το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της πανδημίας» ενώ είπε πως «το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει την δυνατότητα για σοβαρές επενδύσεις στη χώρα».