«Σε 22 από τα 85 σχολεία έχουν καταγραφεί κρούσματα κοροναϊού» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιήλιδης.

Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε πως «μέσα σε τρία 24ωρα από μηδενικά κρούσματα στο δήμο κατά γράφηκαν ενδεχομένως και τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων».

Ακόμη σημείωσε πως «είναι μεγάλη η διασπορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικά κέντρα και στην καθαριότητα».

«Έχουμε 22 σχολεία από τα 85 στα οποία εχουμε κρούσματα. Το μικρότερο παιδί είναι στην Α Δημοτικού. Έχουμε κρούσματα στις υπηρεσίες, κάνουμε οργανωμένα τεστ με δικές μας δαπάνες μια κι ο ΕΟΔΥ δεν ανταποκρίθηκε βέβαια μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα χθες, το μεσημέρι χθες επικοινώνησαν μαζί μας. Από τον Απρίλιο είχα επικοινωνήσει και προσφέραμε σαν δήμος τα δημοτικά μας πολυιατρεία , δικούς μας δημοτικούς γιατρούς και νοσηλευτές και μάλιστα τότε μας επαινέσανε και μας ευχαριστήσανε και μας είπαν ότι είμαστε ο πρώτος δήμος που κάνει τέτοια χειρονομία προσφέροντας εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και προσωπικό», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Στις αρχές Μαΐου μας είπαν ότι έγινε δεκτή η πρότασή μας και θα έρθουν κινητά συνεργεία. Πριν από 15 μέρες στείλαμε έγγραφο υπενθυμίζοντάς τους για πολλοστή φορά την υπόσχεσή τους και τη δέσμευσή τους και το ότι δεν ανταποκρίθηκαν. Εμείς δεν περιμέναμε τον ΕΟΔΥ, με δαπάνες μέσα από το δήμο έχουμε συμβληθεί με οργανωμένο μικροβιολογικό μοριακό εργαστήριο και κάνουμε εκατοντάδες τεστ στο προσωπικό του δήμου. Όλο το καλοκαίρι κάναμε στις ευαίσθητες υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ, στο βοήθεια στο σπίτι, πριν ανοίξουν οι βρεφικοί και οι παιδικοί σταθμοί στους εκατοντάδες εργαζόμενούς μας στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και εδώ και 10 μέρες περίπου κάνουμε σε όλο το προσωπικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει διασπορά στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Έχουμε δεκάδες κρούσματα στα σχολεία, έχουμε δεκάδες κρούσματα σε 3-4 αθλητικούς συλλόγους όπου έχουμε να κάνουμε με έφηβους αλλά και με μεγαλύτερους 20-25-30 χρονών καλά γυμνασμένα παιδιά με πολύ καλή υγεία. Έχουμε κρούσματα στις υπηρεσίες του δήμου με πρώτη και καλύτερη την υπηρεσία καθαριότητας αλλά όχι στην αποκομιδή και συγκομιδή αλλά στο γραφείο κίνησης, στην εποπτεία, στην επιστασία. Έχουμε κρούσματα στα πολιτιστικά κέντρα για αυτό και πήραμε την Κυριακή την απόφαση να κλείσουμε όλα τα αθλητικά, τα πολιτιστικά κέντρα, να κλείσουμε και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών», δήλωσε επιπρόσθετα.