«Ο πολιτικός κόσμος είναι μικρός για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας και αυτό φάνηκε στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως είναι υπέρ της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση για τον πτωχευτικό κώδικα καθώς όπως είπε «στην ουσία λένε στον Έλληνα που δεν έχει να πληρώσει να φύγει από το σπίτι του».

Παράλληλα ανέφερε πως «κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν τα δάνεια σε funds ώστε να κερδίσουν κάποιοι».

Επιπρόσθετα σημείωσε πως «ο Τούρκος πρόεδρος εργαλιοποιεί το Ισλάμ» λέγοντας ότι «αυτό δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο ίδιος ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Ελλάδα να προμηθευτεί τα Γαλλικά ραφάλ, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ακούει τις προτάσεις των κομμάτων για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας».

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατέστρεψε τις Ελληνο-ρωσικές σχέσεις, ύστερα από εντολή των Αμερικανών».

«Με την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα η κυβέρνηση πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία», υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ ζήτησε να υπάρξει οριοθέτηση ΑΟΖ της Ελλάδας με την Κύπρο.

Τέλος ανέφερε πως «έχει στείλει 10 εξώδικα στο ΕΣΡ και από τότε τον καλούν συνεχώς σε απολογία για τις τηλεοπτικές του εκπομπές».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1: 

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε: «Χθες απεδείχθη ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι κατώτερο των περιστάσεων. Πρώτον κακώς η ΝΔ έφερε τον πτωχευτικό νόμο τώρα, να μας το φέρει μετά από ένα μήνα που θα τελειώσει η ιστορία και αν τελειώσει και δεύτερον ότι όλοι απευθυνθήκαν στο κομματικό τους ακροατήριο. Ξεχνούν κάτι ότι ψηφίζει το 45% των Ελλήνων οι υπόλοιποι δεν ψηφίζουν, ήθελαν να συσπειρώσουν τα κόμματά τους. Και το χειρότερο είναι να μιλάει ο κ. Βαρουφάκης και να λείπει η κα Γεννηματά, να λείπει ο κ. Τσίπρας, να λείπει ο κ. Κουτσούμπας! Είναι τουλάχιστον υποχρεωμένοι, έρχονται που έρχονται μια φορά το μήνα όταν είναι συζήτηση πολιτικών αρχηγών πρέπει να ακούνε όλοι όλους . Τι παράδειγμα δώσαμε χθες δηλαδή μιλούσα εγώ και ήταν μόνο ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι απουσίαζαν. Μιλούσε ο Βαρουφάκης και ήμουνα μόνο εγώ, μιλούσε ο Κουτσούμπας και ήμουν εγώ και ο κ. Πρωθυπουργός. Όλα αυτά είναι λάθη. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε πολύ μικροί για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι ντροπή! Περισσότερο από εμένα έρχεται ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων έρχονται όποτε τους βολεύει είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει αλλά στο τέλος του μήνα τα 6 χιλιάρικα μπαίνουν στην τράπεζα. Τα 6 χιλιάρικα που δίνει ο ελληνικός λαός στον κ. Κουτσούμπα , στον κ.Βαρουφάκη, στον κ. Βελόπουλο και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για μια συγκεκριμένη δουλειά, για να είσαι στη Βουλή, αυτό με στεναχώρησε και με θλίψη μίλησα χθες».

Για τα 12 ναυτικά μίλια, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης: «Άκουσα αδιανόητα πράγματα, να ακούω τον κ. Τσίπρα να μιλάει για 12 ναυτικά μίλια όταν κυβέρνησε πέντε χρόνια και δεν το έκανε ποτέ. Που εγώ συμφωνώ απολύτως και είμαι από αυτούς που αγωνίστηκα και αγωνίζομαι ακόμα και τώρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων αλλά όλα αυτά δείχνουν ότι ζούμε στον κόσμο μας, ζουν στον κόσμο τους. Δηλαδή απευθύνεται στο 10% του ελληνικού λαού ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο για να τους συσπειρώσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΝΔ και με τον κ. Κουτσούμπα και με εμάς και με όλους μας, δεν γίνεται έτσι δουλειά».

Για τον πτωχευτικό κώδικα, σημείωσε: «Όταν θέλεις να κρίνεις μια κυβέρνηση την κρίνεις με αυτά που παραλαμβάνει, με αυτά που αντιμετωπίζει και όχι μόνο από το αποτέλεσμα που θα έρθει κάποια στιγμή. Βέβαια στην πολιτική κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος, η ΝΔ ανέλαβε μια χώρα που ήταν πραγματικά σε μια κακή κατάσταση, είχε τον κορονοϊό, ποιος το περίμενε. Τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία, εμείς γνωρίζουμε από οικονομία, ο τζίρος των εταιρειών μου έχει πέσει 72-75% δεν μπορείς να ανταπεξέρθεις έτσι αλλά να φέρεις τον πτωχευτικό κώδικα σήμερα ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς πτωχευτικούς κώδικες ούτε καν τους αμερικανικούς γιατί μιλάμε πλέον για την πρώτη κατοικία. Τελειώνει η ασυλία της εστίας των Ελλήνων. Δηλαδή εγώ είμαι άνεργος, δεν μπορώ να πληρώσω το δάνειο μου, δεν έχω δουλειά, με υποχρεώνεις να μείνω μέσα 10 χρόνια, να πληρώνω ένα ενοίκιο - αν δεν έχω δουλειά πως θα πληρώσω το ενοίκιό μου- στην τράπεζα και στο τέλος ούτε αφαιρείς το ποσό αυτό που έχω δώσει αλλά μου ζητάς όλο το ποσό εφάπαξ. Αυτά είναι απίστευτα, είναι σαν να τους λένε ''φύγετε από τα σπίτια σας''».

«Αυτό με ενόχλησε και με ενόχλησε περισσότερο γιατί αν έχει δουλειά ο Έλληνας δεν είναι μπαταχτζής, ο Έλληνας δεν είναι απατεώνας, θέλει να πληρώσει αλλά όπως είπα και στον κ. Σταϊκούρα πρέπει πρώτα να βρούμε δουλειά στον Έλληνα και μετά να του απαιτήσουμε να του πάρουμε το σπίτι με ενοίκιο. Είναι ντροπή αυτό που έκαναν. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να δώσει δουλειά στους Έλληνες και ο πτωχευτικός νόμος είναι πραγματικά πτωχευτικός, θα πτωχεύσει όλους τους Έλληνες. Και ξέρετε αυτή είναι η αρχή , όταν ξεκινάει κάτι θα πάμε και στα επόμενα στάδια, στο τέλος δεν θα μείνει ελληνικό σπίτι και το οξύμωρο είναι ότι 10 χιλιάδες πήραν με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και τα δώσαν στους λαθρομετανάστες, στους παράνομους μετανάστες, στους πρόσφυγες και στους Ελληνες 27 χιλιάδες σπίτια θα τους αφαιρέσουν την ιδιοκτησία, δεν είναι άδικο αυτό!», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ο σημερινός που έρχεται από τα νησιά θα έχει τζάμπα σπίτι, χωρίς νοίκια, χωρίς τίποτα και ο έλληνας που το πληρώνει που πλήρωσε ένα ποσό γιατί όταν χρωστάς 150 χιλιάρικα στην τράπεζα και έχεις δώσει άλλα 100 έχεις πληρώσει κάποια χρήματα, αυτά δεν υπολογίζονται. Σου λεει χρωστάς 150 ναι αλλά εγώ πήρα 70 χιλιάδες δάνειο , μου έγινε 150 με τους τόκους και όλα αυτά που δεν πλήρωσα. Κάντε ένα κούρεμα, δεν μπορείς να κάνεις στους εφοπλιστές 90% κούρεμα, στον όποιο πλούσιο και από την άλλη ο Έλληνας να τα πληρώνει όλα εφάπαξ. Δεν μπορεί στα κόμματα που χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν πτωχεύουν να ζητούν τα κόμματα αυτά να πτωχεύσει ο Έλληνας, είναι αδικία και το άδικο θα το πληρώσουμε όλοι», πρόσθεσε.

«Αφού πουλάς σε ένα Fund με 5 ή 10 ή 15% της αξίας του δανείου, πούλα το στον άλλο με το 25% για να βγάλει και το κράτος χρήματα. Η Ελληνική Λύση πρότεινε από την πρώτη στιγμή, οι εμπειρογνώμονές μας είπαν μαζεύουμε όλα τα κόκκινα δάνεια και κάνουμε ότι έκανε η Αμερική την δεκαετία του ΄40 και μάλιστα στο τέλος κέρδισαν και οι ιδιώτες, κέρδισε και το δημόσιο κέρδισαν και οι τράπεζες. Δεν το κάνουν. Θέλουν να μεταφέρουν όλα τα δάνεια στα Fund για να κάνουν μοχλεύσεις τα Fund. Με τη μόχλευση το 1 € γίνεται 15, αυτή είναι η αλήθεια και κονομάνε τα Fund. Να κερδίσουν όλοι θέλω εγώ, και ο φτωχός και ο πλούσιος, δεν μπορείς να του παίρνεις το σπίτι έτσι. Δυστυχώς κακή στιγμή το έφεραν, δεν μπορεί να το φέρνεις τώρα για να «διχαστούμε» γιατί χθες αντί να είμαστε ενωμένοι με αυτά που έρχονται με τη φασιστική, ναζιστική Τουρκία καθίσαμε και διχαστήκαμε. Και τους πρότεινα και στον πρωθυπουργό ο οποίος δεν θέλει να ακούσει, ας μας μαζέψει όλους να κάτσουμε σε ένα γραφείο, όχι μόνο για τα εθνικά θέματα και για την οικονομία τι προτάσεις έχει ο καθένας γιατί πλέον το θέμα είναι στα όρια του», επισήμανε ο ίδιος.

Για τη στάση του προέδρου Μακρόν, ανέφερε: «Πριν 15 χρόνια λέγαν οι ψευτοαριστεροί οι ψευτοδιεθνιστές του πολύ-πολιτισμού, της αφομοίωσης κλπ. όλοι λέγαμε ότι είναι πρότυπο, βλέπουμε ότι το πρότυπο που είχαν κάποιοι στο μυαλό τους έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβιώσει η Γαλλία με αυτή τη διαδικασία του ισλαμοφασισμού. Δεν λέμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι κακοί αλλά υπάρχουν ακραίοι κύκλοι που δεν είναι το 1 ή 2%, δυστυχώς είναι πολύ αυξημένα τα ποσοστά των φονταμεταλιστών, των ακραίων ισλαμοφασιστών. Το αντιλαμβάνεται ο Μακρόν, το έχει δει, το αισθάνεται στο πετσί του. Δεν μπορούμε με συμβιώσουμε έτσι, το έχει καταλάβει η Γαλλία άρα πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς . Η Γερμανία τώρα αρχίζει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Γαλλίας και θα το βρει μπροστά της στα επόμενα 10 χρόνια. Εμείς ως χώρα θα το βρούμε τα επόμενα 5 χρόνια γιατί μεταξύ των κύκλων αυτών που έρχονται καθημερινά οι δήθεν πρόσφυγες υπάρχουν και ισλάμοφασίστες τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν διαφορετική νοοτροπία. Ο μουσουλμάνους έχει άλλη νοοτροπία από εμάς».

«Ο χριστιανισμός είτε ο καθολικισμός ή ο προτεσταντισμός, η ορθοδοξία είναι θρησκείες στις οποίες δεν υπεισέρχεται μέσα στο πολιτικό μέρος, το Ισλάμ είναι πολιτικοθρησκευτικό εργαλείο για πολλούς μουσουλμάνους. Είναι εργαλείο σωβινισμού άρα εκεί χάνεται η μπάλα. Απόδειξη είναι ότι το εργαλειοποιεί ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν μιλάει για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους σαν ενοποιητικό παράγοντα, παντουρκισμός πανοθωμανισμός για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο σοβινιστικό . Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να υποψιαστούμε στην Ευρώπη ότι τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζαμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα ζήσουμε αρμονικά. Όταν βγαίνει ο Ερντογάν και εργαλειοποιεί το Ισλάμ όλο, έχουμε πρόβλημα. Είναι επικίνδυνη κατάσταση», συμπλήρωσε.

«Εγώ επέμενα στον κ. Μητσοτάκη για τα Rafale, εγώ του είπα ότι υπάρχουν τα Rafale τα οποία μπορούμε να τα πάρουμε και ευτυχώς με άκουσε. Ο Πρωθυπουργός έχει το πλεονέκτημα να ακούει βέβαια δεν τα ακούει όλα αλλά ακούει κάποια, όπως με τα τεθωρακισμένα που πήγαν στον Έβρο. Εγώ του τηλεφώνησα και του είπα ότι υπάρχουν στον Πειραιά 8 τεθωρακισμένα, μπορούμε να τα πάμε στον Έβρο και ο άνθρωπος αντέδρασε προς τιμήν του. Θα ήθελα να με ακούσει βέβαια και για την ΑΟΖ και τα 12 ναυτικά μίλια. Θέλω να πω ότι τα Rafal έπρεπε να τα πάρουμε και πρέπει να τα πάρουμε όπως και τα φρεγάτες, όπως του πρότεινα να πάρει και τα Black Hawk από την Νότια Κορέα. Τα Black Hawk είναι νεότερα ελικόπτερα τα αποσύρει η Νότια Κορέα, στείλτε αντιπροσωπεία να τα πάρουμε. Το πρόβλημα είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, δυστυχώς η χώρα μας έχει οπλικά συστήματα της εποχής του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου. Έμψυχο υλικό ισχυρό, πολύ καλοί οι στρατιώτες μας θέλουν όμως και τα εργαλεία για να μπορούν να αμυνθούν και φαίνεται ότι η ΝΔ ακούει και προχωρεί έστω και με αργά βήματα κάποια εξοπλιστικά που έπρεπε να γίνουν χθες. ...Αυτή είναι η αντιπολίτευση να κρίνει αυστηρά αλλά και να προτείνει», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Για τον φράχτη στον Έβρο, δήλωσε: «Εγώ είχα πει για τείχος στον Έβρο, τους κατέθεσα και μια μελέτη στη Βουλή. Τους προτείναμε με τη μελέτη μας 45 εκ. τείχος τσιμεντένιο 4 μέτρα ύψος , πάχος 1,5 μέτρα να μην περνάνε τα άρματα της Τουρκίας και πήγαν και κάναν φράχτη για κοτέτσια, για οικόσιτα. Εγώ μιλούσα για τείχος 45 εκ. κοστίζει αυτό και κάνει η ΝΔ, με τέσσερις εργολάβους, 67 εκατομμύρια ευρώ φράχτη για οικόσιτα. Μισό το κάνουν, καλό είναι και αυτό αλλά κακώς το κάνουν έτσι».

Για τις Ελληνορωσικές σχέσεις, ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τις ελληνορωσικές σχέσεις. Απέλασε Ρώσους διπλωμάτες, απέδωσε ευθύνες στη Ρωσία παρέμβασης στο Σκοπιανό. Πείτε μου πότε στα χρονικά μια κυβέρνηση αριστερή η δεξιά έκανε κάτι παρεμφερές αποδίδοντας χωρίς αποδείξεις. Το να έχω αποδείξεις και να τις καταθέσω το αντιλαμβάνομαι, το να λεω «φταίει αυτός» ενώ δεν αποδεικνύω ότι έκανε κάτι τότε το κάνω επειδή μου δίνουν εντολή οι Αμερικανοί. Τους δώσαν εντολή οι αμερικανοί και εκτελέσανε οι Συριζαίοι, αυτή είναι αλήθεια. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά. Κάναν εχθρό τη Ρωσία ...Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να στείλουμε την Ρωσία στην αγκαλιά στην Τουρκία κακώς. Δεν λεω ότι είναι φίλοι μας οι Ρώσοι, κανείς δεν είναι φίλος μας μόνοι μας είμαστε αλλά σε έναν πολύ-πολικό κόσμο τον αντιμετωπίζεις με πολύ-πολιτική εξωτερική πολιτική, όχι μόνο με Γερμανία και Αμερική. Παίζεις σε όλα τα επίπεδα όπως κάνει ο Ερντογάν. Έρχεται ο Λαβρόφ πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία. Καλώς έκανε η κυβέρνηση που κάνει και αυτή την κίνηση δείχνει δηλαδή στην Γερμανία και στις ΗΠΑ ότι «σαφώς σύμμαχοί είμαστε αλλά δεν μπορεί να δίνεται όπλα στην Τουρκία. Σαφώς είμαστε σύμμαχοί αλλά δεν μπορείτε να ταΐζεται την Τουρκία συνεχώς και σε εμάς ούτε μια επένδυση να μην στέλνετε πραγματική». Γιατί μη μου πείτε ότι η Microsoft είναι επένδυση, δεν είναι επένδυση με 10 θέσεις εργασίας! Οι ανεμογεννήτριες είναι επένδυση! Δεν είναι επενδύσεις αυτές Πρέπει να δείξουμε στους «συμμάχους» μας ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ-πολική εξωτερική πολιτική».

«Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα με την Τουρκία μια είναι η λυση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο και τέλειωσε και το Καστελόριζο και όλα. Φοβικό το σύνδρομό τους και στη ΝΔ δυστυχώς. Φοβούνται το casus belli, εγώ έχω άλλη άποψη», διευκρίνισε.

Αναφορικά με το ΕΣΡ, ο κ. Βελόπουλος σημείωσε: «Αρχές Αυγούστου του ’19 έκανα μια ομιλία εναντίον του ΕΣΡ στη Βουλή. Είπα ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, είπα ότι πληρώνονται και κάθονται και στέλνω εξώδικα ως κόμμα να μας πουν γιατί δεν μας καλούν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα σε επίπεδα ποσοστού γιατί έτσι υποχρεούνται από το σύνταγμα να καλούν όλα τα κανάλια. Δεν μπορεί να βλέπω στο ΣΚΑΙ όλη τη μέρα μόνο συγκεκριμένες φυσιογνωμίες από τη ΝΔ με ενοχλεί ως άνθρωπο, με ενοχλεί ως δημοκράτη. Δεν μπορεί να μην βλέπω ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ ή ΜέΡΑ25 ή και ΚΙΝΑΛ ακόμα στα κανάλια είναι ντροπή αυτό που γίνεται και έστειλα εξώδικα. Έστειλα 10 εξώδικα στο ΕΣΡ για να τους καλέσω και να τους πω «βάλτε χέρι, κάντε κάτι». Τα εξώδικα τα έκανα τον Ιανουάριο του 2020, από τον Φεβρουάριο και μετά με έχουν ταράξει στις απολογίες, ασχολούνται όλη μέρα μαζί μου. Επειδή ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν αντιλαμβάνεται ότι ήρθε στην Βουλή ο ίδιος και είπε ότι εγώ δεν μπορώ να δουλέψω, δεν έχω τα εργαλεία και κάθομαι. Του είπα κάθεσαι και πληρώνεσαι; Παραιτήσου ρε μεγάλε! Από τότε επέβαλαν σε κανάλι στη Μυτιλήνη που το βλέπουν 20 χιλιάδες άνθρωποι ίδιο πρόστιμο με ένα πανελλαδικό κανάλι, 30 χιλιάδες ευρώ όταν ο τζίρος του είναι 20 χιλιάδες... Έχουν 930 χιλιαδες ευρώ πρόστιμα επιβάλλει δηλαδή κλείνουν 25 τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έχουν τα λεφτά οι άνθρωποι και μένουν 2.000 εργαζόμενοι άνεργοι. Οι άνθρωποι πληρώνονται για να κάθονται και να κλείνουν δουλειές. Είμαι βέβαιος ότι επειδή τελειώνει 11 Νοεμβρίου η θητεία τους θα πάρουν πόδι. Θα τους πάω στα δικαστήρια. Όποιος δεν δουλεύει στην πατρίδα μας δει πρέπει να πληρώνεται και να είναι και δημόσιος...».