«Πιστεύω ότι η Αθήνα δεν θα φτάσει στο ίδιο σημείο με τη Θεσσαλονίκη για ένα λόγο ότι εμείς έχουμε φοβηθεί περισσότερο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με τους αρνητές του κοροναϊού, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι: «υπάρχει αυτή η μειοψηφία όμως νομίζω ότι ήδη ο κόσμος με όλα αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους οκτώ μήνες και ειδικά τις τελευταίες μέρες, έχει συνειδητοποιήσει ότι θα πάμε σε μια τραγωδία εάν δεν προσαρμοστούμε».

«Δεν θέλω να στοχοποιούμε τη νεολαία. Η νεολαία πρέπει να διασκεδάσει, πρέπει να πάει να πιει τον καφέ της, πρέπει να κάνει τη βόλτα της όμως πρέπει να φορέσουν τις μάσκες τους, να κρατήσουν τις αποστάσεις και να μην είναι πάνω από τέσσερα άτομα. Δεν τους είπε κανένας να μην βγουν, να βγουν αλλά όχι αυτό το χάλι που βλέπαμε, αυτό το συνωστισμό, αυτά τα πάρτι τα ξέφρενα, ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς να προσέχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Αθήνα, η πρόσεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά ανέφερε: «Πιστεύω ότι η Αθήνα δεν θα φτάσει στο ίδιο σημείο με τη Θεσσαλονίκη για ένα λόγο ότι εμείς έχουμε φοβηθεί περισσότερο. Οι φοιτητές μας δεν είναι μαζεμένοι τόσο, εδώ είναι σκορπισμένοι οι φοιτητές και πιστεύω ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα από σήμερα τα πράγματα θα είναι σε 15 μέρες σε μια ευθεία και μετά σιγά –σιγά θα αρχίσουν να μειώνονται. Όχι ότι θα κάνουμε ρεβεγιόν απλώς θα είμαστε λίγο πιο άνετοι».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι το καθολικό lockdown της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα όπως λειτούργησε πέρυσι το Μπεργκαμο, απάντησε: «Πιστεύω θα λειτουργήσει».