«Δραματικά τα πράγματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο νευροχειρουργός και Μέλος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Πάνος Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι «οι γιατροί είχαν επισημαίνει την κατάσταση εβδομάδες πριν και μόλις τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε φόβους ότι είναι πιθανό «η Αθήνα να βιώσει την δραματική κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης»,  λέγοντας ότι «η πρωτεύουσα βρίσκεται 15 ημέρες πίσω από τη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πάνου Παπανικολάου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη είναι δραματικά. Εμείς αυτό το λέμε πάνω από 15 μέρες με ανακοινώσεις και δηλώσεις τόσο από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών όσο και από την Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης αλλά δυστυχώς μόνο τις δύο -τρεις τελευταίες μέρες άρχισε να αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πόσο δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.


«Αυτό που έχω ως μεγαλύτερο φόβο, και φοβάμαι να μην επαληθευτώ, είναι να είναι η Αθήνα 15 μέρες πίσω από την Θεσσαλονίκη και να περάσουν άλλες 15 μέρες πάλι μέχρι να αντιληφθεί η κυβέρνηση πόσο δραματική θα είναι η κατάσταση στην Αθήνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για την έκκληση του κ. Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς, σημείωσε: «Από την Άνοιξη λέμε «πάρτε χωρίς γραφειοκρατία , χωρίς επιλογή μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων όλους τους γιατρούς που έχουν κάνει αίτηση για μόνιμη θέση στο ΕΣΥ και που οι διαδικασίες θα αργήσουν να ολοκληρωθούν». Έγινε αυτό πάλι εσπευσμένα στις 6 του μηνός με την τροπολογία την επείγουσα αλλά αφορά μόνο τους 300 εντατικολόγους, και έγινε με τόσους μήνες καθυστέρηση και ρωτάω γιατί δεν γίνεται τώρα, πριν είναι πάλι πολύ αργά και τρέχουμε και για την Αθήνα σε 15 μέρες, και για τους αναισθησιολόγους και για τους παθολόγους και για τους πνευμονολόγους και για όλες τις ειδικότητες. Θα φτάσουμε και στην Αθήνα να κάνουμε το ίδιο δραματική έκκληση «ελάτε όλοι οι γιατροί στα νοσοκομεία».

«Από τη Θεσσαλονίκη πηγαίνουν για νοσηλεία ασθενείς με covid στα Γρεβενά», επισήμανε ο νευροχειρουργός.

«Αφού επιτέλους αναγνωρίστηκε πόσο δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη επίταξη άνευ όρων κάθε ιδιωτικής δομής στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή η οποία πρέπει να επιταχθεί υπέρ δημοσίου συμφέροντος», τόνισε.