«Παρακολουθώντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως που είναι όχι στο όχι δηλαδή ένα διαρκές σφυροκόπημα ό,τι και να γίνει δεν ψηφίζει τίποτα δηλαδή μου έκανε εντύπωση ότι δεν ψήφισαν ούτε το έκτακτο επίδομα στους γιατρούς, δεν ψήφισαν ούτε τις επιτάξεις των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ΜΕΘ».

Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βουλτεψη, ερωτηθείσα τι ψήφισαν οι ευρωπαϊκές αντιπολιτεύσεις σε σχέση με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

«Και έτσι λέω έχουμε μια πανδημία για να δω τι κάνουν οι άλλες αντιπολιτεύσεις. Στην Ιταλία στις 26 Νοεμβρίου κλήθηκε και η Βουλή και η Γερουσία να αποφανθούν αν θα ψηφίσουνε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για αύξηση του δημοσίου ελλείμματος κατά 8 δις. Εκεί ψήφισαν όλοι μαζί, συντριπτική πλειοψηφία, 552 βουλευτές επί 558 στη Βουλή και 278 στη Γερουσία ενώ μόνο 4 αποχές και 4 όχι, ψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι αριστεροί είναι στην κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση συνασπισμού», διευκρίνισε η ίδια.

«Το καταπληκτικό είναι ότι ψήφισαν τα 3 δεξιά κόμματα, πήρε την πρωτοβουλία ο Μπερλουσκόνι και τους είπε ‘’μαζευτείτε γιατί είμαστε σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορεί να βλέπει ο κόσμος ότι τρωγόμαστε’’. Τους υποχρέωσε όλους και ψηφίσανε όλοι μαζί και κάνανε μια δήλωση , ‘’στεκόμαστε καθαρά στην αντιπολίτευση, δεν επιζητούμε ρόλους αλλά έχουμε καθήκον να σταθούμε στο πλευρό των Ιταλών. Δεν είναι ψήφος για εσάς αλλά ψήφος αγάπης για την Ιταλία’’», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην Αυστρία οι σοσιαλδημοκράτες ψήφισαν τα μέτρα του καγκελάριου Κουρτς. Στην Πορτογαλία τα μέτρα της αριστερής κυβέρνησης ψήφισαν και οι κεντροδεξιοί και οι χριστιανοδημοκράτες λέγοντας ότι όταν ψηφίζουμε πια δεν έχουμε απέναντί μας τη σοσιαλιστική κυβέρνηση αλλά την κυβέρνηση της Πορτογαλίας. Στη Γερμανία ψήφισαν μαζί χριστιανοδημοκράτες, χριστιανοκοινωνιστές, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι , πράσινοι. Και στην Βρετανία ο αρχηγός των Εργατικών αν και ήταν σκληρός στην κριτική του ψήφισε τα μέτρα του Τζόνσον και τώρα προχθές για να διευκολύνει επειδή οι βουλευτές συντηρητικοί δεν τα ψήφισαν, έκαναν αποχή για να υπερψηφιστούν τα μέτρα της κυβέρνησης», κατέληξε.