«Άλλο είναι ο σεβασμός στα υγειονομικά μέτρα λόγω του κοροναϊού και άλλο να απαγορεύεται στους πολίτες να καταθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως τον ανησυχεί ιδιαίτερα η σύλληψη δύο δικηγόρων για την επέτειο από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Ακόμη ανέφερε πως «η πρακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ειρηνική διεκδίκηση».

Παράλληλα τόνισε πως «είναι μεγάλο λάθος να δοθεί ένα σήμα εφησυχασμού λόγω της έναρξης των εμβολιασμών στην χώρα μας», λέγοντας ότι «το εμβόλιο δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τα μέτρα περιορισμού που πρέπει να ληφθούν».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να «δώσει στη δημοσιότητα τις εισηγήσεις των ειδικών όπως στον τουρισμό και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη χθεσινή επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε:
«Είναι ένα στοιχείο το να σεβόμαστε τα απαραίτητα ο υγειονομικά μέτρα και σε αυτό είμαστε κάθετοι από την πρώτη στιγμή, και είναι όμως ένα δεύτερο στοιχείο ακόμα και σε πολίτες ατομικά να απαγορεύεται να καταθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του δολοφονημένου 15χρονου».

«Χθες συνέβη και κάτι το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα, χθες είχαμε τη σύλληψη δύο δικηγόρων, του κ. Καμπαγιάννη και του Παπαδάκη που ήταν και δικηγόροι στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει ένα αποκαλυπτικό βίντεο στο οποίο ο κ. Καμπαγιάννης έχει δηλώσει την ιδιότητά του ότι παρίσταται ως δικηγόρος και ρωτάει τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αν ο κόσμος που ήταν εκεί παραβιάζει τα υγειονομικά μέτρα και ο επικεφαλής της Αστυνομίας απαντάει ότι δεν παραβιάζει τα υγειονομικά μέτρα. Είναι επικίνδυνη στροφή να φτάνουμε να συλλαμβάνονται δικηγόροι οι οποίοι έχουν δηλώσει την ιδιότητά τους και έχουνε πει ότι βρίσκονται εκεί λόγο του λειτουργήματος που κάνει ο δικηγόρος και αν θέλετε πάντα η δημοκρατία κρίνεται και στα αντίβαρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν μπορούμε ως πολιτεία να κάνουμε αυτές τις επετείους χωρίς περαιτέρω επεισόδια, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Είναι ευθύνη κάθε πολιτικής δύναμης να το κάνει αυτό και νομίζω ότι πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ στον τρόπο με τον οποίο οργανωμένα συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις, πάντα το κάνει με έναν ειρηνικό τρόπο και είμαστε κάθετοι σε αυτή την προσέγγιση».

«Χθες αυτό το οποίο ζήσαμε δεν ήταν επεισόδια από μεριάς πολιτών, χθες ζήσαμε έναν αυταρχικό κατήφορο», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με το σπίτι του κ. Τσίπρα στο Σούνιο, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Είναι ένας αντιπερισπασμός από την πλευρά της ΝΔ. Είναι ένας αντιπερισπασμός για τρεις συγκεκριμένους λόγους πρώτον γιατί η οικονομία καταρρέει, γιατί το μέτωπο της πανδημίας πηγαίνει πάρα πολύ άσχημα και τρίτον γιατί η εικόνα με τη φωτογραφία της Πάρνηθας, μια εικόνα η οποία δυστυχώς δεν έφτασε στα κανάλια και στα δελτία ειδήσεων αλλά κυκλοφόρησε πάρα πολύ από τα social media. Στην εποχή των social media δεν μπορεί να κρυφτεί καμία εικόνα».

«Υπάρχει μια μακριά διαδρομή λάσπης, σε αυτή τη διαδρομή λάσπης ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χθες με την ανακοίνωση που έβγαλε και δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Δεν θα προχωρήσω σε αυτή τη συζήτηση λάσπης και κλειδαρότρυπας, υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αρχικά αυτά τα οποία κυκλοφόρησαν μιλάγαμε για μετακόμιση του Α. Τσίπρα από την Κυψέλη στο Σούνιο, αυτό έχει διαψευστεί. Σε λίγο μάλλον θα ακούσουμε ότι στο σπίτι στο Σούνιο υπάρχει και το χαμένο router του Μαξίμου. και για να τελειώσει αυτή η συζήτηση ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν έχει κρύψει τίποτα στα οικονομικά του στοιχεία, το πόθεν έσχες του πάντα είναι καθαρό αλλά ο καθένας έχει μια θεσμική ευθύνη γιατί αυτή τη στιγμή μιλάω ως εκπρόσωπος κόμματος, έχει μια θεσμική ευθύνη όταν κρίνει καταλήγει να είναι μια συζήτηση λάσπης και κλειδαρότρυπάς κάποια στιγμή να βάζει μια τελεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το θέμα του εμβολιασμού, απάντησε: «Συμφωνώ απόλυτα ότι ειδικά εν μέσω πανδημίας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να δώσει και μια μάχη για την υπεράσπιση της επιστήμης, του ορθού λόγου ενάντια στη συνωμοσιολογία και το σκοταδισμό. Για αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει καλέσει τον κόσμο να ακολουθεί τι λένε οι ειδικοί και να ακολουθεί τα μέτρα τα οποία λέμε οι ειδικοί. Σε καμία περίπτωση το εμβόλιο δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να μην πάρουμε τα επιπλέον μέτρα που χρειάζεται το ΕΣΥ».

«Θα ήταν μεγάλο λάθος να δοθεί ένα σήμα εφησυχασμού ότι αφού έρχεται το εμβόλιο, και μακάρι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και μέσα στο Δεκέμβρη όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε κάθε περίπτωση όμως τη μάχη την έχουμε μπροστά μας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την πρόταση της κας Γεννηματά να εμβολιαστούν οι πολιτικοί αρχηγοί δημοσίως, σημείωσε: «Τι βλέπουμε θετικά, είναι σημαντικό να δοθεί ένα σήμα ότι με την επιστήμη δεν παίζουμε. Όμως το δεν παίζουμε με την επιστήμη σημαίνει ότι δίνουμε στη δημοσιότητα τα πορίσματα της επιτροπής των ειδικών γιατί πρέπει να ξέρουμε αν η πολιτική ηγεσία ακολουθεί τα πορίσματα των ειδικών ή μεταφράζει πορίσματα με πολιτικό τρόπο. Δηλαδή ποιο ήταν το πόρισμα της επιτροπής για τον τουρισμό, ποιο ήταν το πόρισμα της επιτροπής για τα σχολεία. Πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε που κατέληξε η επιτροπή για τον τουρισμό, για τα σχολεία, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Για τα διπλά βιβλία, ανέφερε: «Είναι κάτι τα οποίο το έχει παραδεχτεί δημόσια και ο κ. Πέτσας και εννοούμε δύο βάσεις δεδομένων. Μια βάση στην ΗΔΙΚΑ η οποία είχε φτιαχτεί αρχικά με 200 χιλιάδες συν ΦΠΑ και εκ των υστέρων ο ΕΟΔΥ φτιάχνει μια βάση με 800 χιλιάδες συν ΦΠΑ για να κάνει ένα υπο-κομμάτι από αυτά τα οποία κάνει η ΗΔΙΚΑ. Τα 800 χιλιάρικα στην καλύτερη περίπτωση φτιάξανε μια διπλή δομή η οποία έχει προκαλέσει σύγχυση στα στοιχεία και είναι και σπατάλη χρημάτων τη στιγμή που οι γιατροί είναι απλήρωτοι στις υπερωρίες τους. Οι καταγγελίες ότι δεν υπάρχει σωστή αποτύπωση στην κατανομή των στοιχείων δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται από ανθρώπους που είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ».