Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, η εκκλησία θα έπρεπε να αντιληφθεί το πρόβλημα με την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Τόνισε ακόμα πως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί η εκκλησία κράτησε αυτή τη στάση ενώ  ανέφερε και  ότι η εκκλησία δεν μπορεί να εξισώνει το εαυτό της με το εμπόριο, ούτε το εμπόριο να λέει ότι αφού άνοιξε η εκκλησία θα ανοίξει και αυτό.

Η κ. Βούλτεψη είπε πως οι εικόνες στην Ειδομένη με τους ανθρώπους στις γραμμές των τρένων δεν είναι ανθρωπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταυτιστεί με αυτό το αίσχος και παράλληλα τόνισε πως οι ροές έχουν μειωθεί σε ποσοστό 90%.

Είπε ακόμα πως το προσφυγικό – μεταναστευτικό ξεκίνησε όταν θεωρήθηκε ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι θύματα πολέμου στη Συρία ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι θύμα αλλά θύτης, καθώς δημιουργεί τους πρόσφυγες.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι είναι ξεκάθαρο το θέμα του ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Σημείωσε ότι υπάρχουν επιλογές, όπως η επιστροφή στην πατρίδα τους, να ενσωματωθούν κάποιοι από αυτούς στην Ελλάδα ή να φύγουν σε κάποια άλλη χώρα.