«Απόφαση της Φώφης Γεννηματά η απομάκρυνση μου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ», δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «χρειάζεται μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση», ενώ ανέφερε πως «το κόμμα θα πρέπει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του για να μπορεί να μιλά για μέτωπα και συμμαχίες».

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ απάντησε πως «θα μιλήσουμε δημόσια όταν η χώρα τελειώσει με την πανδημία του κοροναϊού»

Για την υπόθεση της Novartis, ανέφερε ότι «η ανακρίτρια επιταχύνει τις διαδικασίες για την σκευωρία».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν περίμενε την απομάκρυνσή του από το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέα Λοβέρδος απάντησε: «Δεν είχα στο μυαλό μου αρνητικά ή θετικά ενδεχόμενα, δεν είχα κάτι να περιμένω. Σε μια συνάντηση που είχαμε χθες με την πρόεδρο του κόμματός μου μου ανακοίνωσε μια απόφαση που ήταν αποκλειστική δική της επιλογή και απόφαση. Ήταν μια συζήτηση που κράτησε κάτι λιγότερο από 1 λεπτό. Όλα ήταν με ψυχραιμία και με χαμόγελα, δεν υπήρχε καμία ένταση. Δεν υπήρχε αντικείμενο συζήτησης για αυτό τελειώσαμε και πάρα πολύ νωρίς».

Ερωτηθείς στο ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης αν θα έκλινε το ΚΙΝΑΛ προς το ΣΥΡΙΖΑ ή προς τη ΝΔ, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε: «Αυτό είναι το μοιραίο ερώτημα που θέτει στον εαυτό του όποιος δεν έχει αυτοεκτίμηση στο ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που υπάρχει σε ανθρώπους που έχουμε εκτίμηση για τη συμβολή του χώρου στα κοινά της χώρας είναι ότι διπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας, υπερδιπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να μπορούμε πρώτον να μιλάμε για μέτωπα και συμμαχίες και για να έχουμε εκείνη τη συμβολή στην πορεία της χώρας που αξίζει σε ένα κόμμα του Κέντρου και της κεντροαριστεράς όπως είμαστε εμείς».

«Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση που όταν λεει η κυβέρνηση Α λεει αυτή Ω δεν είναι χρήσιμη στο λαό, δεν μετράει στο λαό και για αυτό βλέπετε και τις δημοσκοπήσεις ότι έχουν το ΣΥΡΙΖΑ εκεί που τον έχουν. Εμείς χρειαζόμαστε υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων με μεταρρυθμιστικό αντιπολιτευτικό λόγο», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ρωτάνε ''είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ένας ενδεχόμενος σύμμαχος'', εγώ απαντώ ότι ο βίος του απέδειξε πως δεν είναι γιατί όσα εμείς ως πολιτικό μεταρρυθμιστικό Κέντρο και Κεντροαριστερά και σοσιαλδημοκρατία επιδιώκουμε δηλαδή να προασπίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων με θεσμικές εκκλήσεις στα συντάγματα, να κατοχυρώσουμε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, να υπάρχει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όλες οι κατακτήσεις του σύγχρονου δημοκρατικού κόσμου αυτοί τις βλέπουν ως εχθρικές ενέργειες. Και μου λένε ''άρα μοιραία σκέφτεστε τη ΝΔ» και απαντώ, η ΝΔ είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαρξιακός μας αντίπαλος''», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος όταν τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Θα είχα μιλήσει δημοσίως για αυτό αν δεν υπήρχε η πανδημία η οποία ακόμα κρατεί. Φαίνεται να υπάρχει μια χαραμάδα, δεν είμαι από αυτούς που είναι επιπόλαια αισιόδοξοί αλλά ο εμβολιασμός παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει, παρόλη και την απροθυμία πολλών ανθρώπων να εμβολιαστούν, όχι όπως προκύπτει από τις έρευνες αλλά αν εξετάσετε στο προσωπικό των νοσοκομείων πόσοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν θα δείτε ότι έχουμε θέμα».

«Αλλά εν πάση περιπτώσει το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι μια πανελλήνια προσπάθεια που πρέπει να στεφθεί με επιτυχία και τα κόμματα εδώ, πλην ενός, νομίζω ότι έχουμε κρατήσει καλή στάση, εάν αφεθεί αυτή η χαραμάδα αισιοδοξίας και προχωρήσει και γίνει φως νομίζω ότι τότε θα μιλήσουμε όλοι δημόσια αλλά μέχρι τότε νομίζω ότι μια αυτολογοκρισία δεν είναι κακό. Λίγη υπομονή», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς για την περίοδο της θητείας του στο αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Είμαι 5,5 χρόνια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και μετά του ΚΙΝΑΛ όλα τα μεγάλα και βαριά θέματα πέρασαν από πάνω μου. Προϋπολογισμοί, θέματα σκανδάλων, ο νόμος Παππά, το τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει θέμα που να μην πέρασε από πάνω μου».

«Εγώ αισθάνθηκα μεγάλη τιμή που μπόρεσα και εξέφρασα ένα κόμμα στη Βουλή με έναν τρόπο που εγώ ξέρω, σκληρό αλλά ποτέ άδικο και ποτέ με χτυπήματα κάτω από τη μέση, και νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση για το έργο που προσέφερα στην παράταξη και στη χώρα αυτό το χρονικό διάστημα αλλά όλα αυτά τα κρίνει ο κόσμος και όχι εμείς οι ίδιοι», κατέληξε.