«Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας είναι οι πρώτοι που εμβολιάζονται. Πρώτα έχουμε τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρίες που ζουν σε κλειστές δομές φιλοξενίας που εμβολιάζονται εντός δομής και μετά όλοι υπόλοιποι που είναι πάνω από 85 ετών», διευκρίνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τα θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Είναι μια κολοσσιαία προσπάθεια επιχειρησιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στις κλειστές δομές φιλοξενίας. «Πάμε ήδη αρκετά καλά. Κλείνουμε μία εβδομάδα και μέχρι αύριο θα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 4,500 ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε πάνω από 75 δομές από τις 300 που υπάρχουν», διευκρίνισε η ίδια.

«Εμβολιάζεται το προσωπικό αλλά ερωτάτε πρώτα αν θέλει να εμβολιαστεί. Η κ. Ελευθερία είναι 118 ετών. Είχε το οκ από το γιατρό της για να εμβολιαστεί. Με μεγάλη δεκτικότητα δέχτηκε να κάνει το εμβόλιο. Είναι δεύτερη γηραιότερη γυναίκα σε όλο τον κόσμο που εμβολιάστηκε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για Πολάκη και μεσαία τάξη, η υφυπουργός τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω την κοινωνία, την άφησε πίσω στη μεσαία τάξη, την άφησε πίσω στις παραγωγικές υπηρεσίες και κυρίως στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

«Το πόσο πίσω έμεινε η κοινωνική πολιτική στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι για το οποίο αγωνίζομαι κάθε μέρα. Και αν θέλει η αξιωματική  αντιπολίτευση να μας πει τι έχει κάνει με τους ουσιαστικά ευάλωτους, υπενθυμίζω ότι μόλις πριν ένα μήνα πήγαμε στη Βουλή το να μπορούν οι άστεγοι να παίρνουν και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.