«Απαράδεκτη η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοροαή, η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Η κ. Πατουλίδου τόνισε πως «η ομοσπονδία τότε έπαιρνε εκατομμύρια εκατομμυρίων ενώ όταν σήκωσε ανάστημα είπε πως αποκλείστηκε και τα πλήρωνε όλα από την τσέπη της».

Ακόμη ανέφερε πως «κάποιοι στις ομοσπονδίες είχαν αποκτήσει την αλαζονεία της εξουσίας και κάποιοι ήταν διορισμένοι κομματικά».

Αναφορικά με τις καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου και την επίθεσή της στο πρόεδρο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η χρυσή Ολυμπιονίκης σημείωσε: «Έχω επιτεθεί για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, είναι ανακοίνωση αυτή; Μετά από τόσα χρόνια που λες ότι «εγώ το καράβι το πάω καλά» και σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ρίχνεις το καράβι στα βράχια; Δεν μπορεί να έχεις την αξιοπιστία ή τον σεβασμό μου όταν αντί να κατεβάσεις το κεφάλι και να πεις «ρε παιδιά τι δεν καταλάβαμε τόσα χρόνια;» και έρχεσαι και λες ένα περιστατικό κλπ. Κι έτσι να είναι δεν μιλάς, δεν γράφεις έτσι, σκύβεις το κεφάλι και μαζεύεις τα παιδιά σου και ρωτάς «βρε Σοφία τι έχει γίνει;». Κατεβάζουμε το κεφάλι και το διερευνούμε».

«Όταν απέκτησα φωνή μετά το ’92, γιατί μέχρι τότε σ’ άκουγαν δεν σ’ άκουγαν, είπα ότι είναι δική μου πλέον ευθύνη να προστατεύσω όλα τα υπόλοιπα παιδιά που εξαιτίας όλων μας η Ομοσπονδία έπαιρνε εκατομμύρια εκατομμυρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ: Και που πηγαίναν αυτά τα χρήματα;

«Σε δεξιώσεις, σε αεροπορικά εισιτήρια, σε ξενοδοχεία. 500 εκατομμύρια δρχ ήταν η μαύρη τρύπα του ΣΕΓΑΣ όπου όλοι οι άλλοι ήταν πληρωμένοι εκτός των αθλητών που εξαιτίας αυτών έπαιρναν χρήματα και λεω ότι πρέπει να ζητήσουμε έναν οικονομικό έλεγχο αν κάτι στράβωσε, μαζί με τον πρόεδρο να πάμε να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει. Για δύο χρόνια καταργήθηκα από όλα, πλήρωνα μόνη μου τις προετοιμασίες και έλεγα «δεν με θέλετε, δεν σας θέλω 50 φορές». Εγώ θα τα πληρώνω τώρα που έχω τη δυνατότητα των ιδιωτών Λάτσης, Ωνάσης που είχανε δώσει χρήματα, είπα θα τα πληρώνω μόνη μου λες και μου τα χρωστούσαν οι ιδιώτες και όχι το κράτος για αυτό που τους έκανα», επισήμανε η κ. Πατουλίδου.

«Το χρήμα και οι θέσεις δίνουν εξουσία και η δική μας αντίσταση ήταν ο λόγος τον οποίο τον καταργούσαν. Και κακά τα ψέματα φοβάσαι κιόλας και ο δικός σου φόβος δυναμώνει την εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εξουσία των Ομοσπονδιών λόγω και της μακροβιότητας των προεδρείων τους, δήλωσε: «Αλαζονεία ετών, ατιμωρησία ότι και να γίνει. Αν δεν σε τιμωρεί ότι και να κάνεις ότι και να πει ο αθλητής ...Πολλές έχω πει ότι υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα παραγόντων, τους οποίους του έχουμε δει και τους έχουμε αγαπήσει γιατί είναι η οικογένειά μας αλλά πέραν αυτών η μεγάλη πλειονότητα ήταν διορισμένοι κομματικά και οι οποίοι ίδρωσαν μόνο όταν είχε 40 βαθμούς και δεν είχαν air condition. Δεν ήξεραν τι σημαίνει αθλητισμός».

ΔΗΜ.: Άρα τα κομματικά νταραβέρια δημιούργησαν όλη αυτή τη σάπια εικόνα.

«Ήταν πάρα πολλά τα λεφτά», απάντησε η ίδια.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι συνεχίζουν να κρατούνται κλειστά τα στόματα, απάντησε: «Ο χώρος του αθλητισμού είναι ο πιο υγιής, ο πιο καθαρός χώρος της κοινωνίας. Προφανώς υπάρχουν περιστατικά αλλά αυτό δεν είναι η γενικότητα στον αθλητισμό οπότε αφού άνοιξε ένα απόστημα μπορεί να είναι μόνο αυτό και να είναι μικρότερα τέτοια περιστατικά. Είναι λογικό και επόμενο από τη στιγμή που κάτι ακούστηκε και βγαινει και θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και με τη δυνατότητα πλέον του καινούργιου νόμου για το σταμάτημα του εσαεί προέδρου χωρίς καμία αλλαγή, με οριοθέτηση θητειών νομίζω ότι ο χώρος θα είναι ακόμα πιο καθαρός. Αλλά το ότι δεν βγήκαν άλλες καταγγελίες δεν σημαίνει ότι το κρύβουν, μπορεί να μην έγιναν».

Αναφορικά με το χρόνο καταγγελίας από την κ. Μπεκατώρου, η κ. Πατουλίδου τόνισε: «Γιατί τώρα μπορεί να ένιωσε δυνατή, γιατί τώρα μπορεί να ένιωσε ασφάλεια, γιατί τώρα η αγανάκτηση μπορεί να έχει ξεχειλίσει γιατί και η ίδια μεγαλώνει παιδιά. Γιατί τώρα έχουμε ξανά εκλογές στις Ομοσπονδίες, αυτό είναι δική μου θεωρία, φαντάζομαι ότι θα υπήρχε ένα τέλος σε μια επανειλημμένη 7 φορές θητεία του ανθρώπου τον οποίο συνέχεια ήταν υποχρεωμένη να τον βλέπει και σου λεει ''δεν θα σταματήσουν ποτέ'' και έτσι βγήκε να καταγγείλει. Και εν πάση περιπτώσει έρχεται και το πλήρωμα του χρόνου, δηλαδή δεν μπορείς να ζεις όλη σου τη ζωή με έναν εφιάλτη που σου γρατζουνάει την ψυχή».

Ερωτηθείσα αν θα συμπαραταχτεί με τους άλλους Ολυμπιονίκες, απάντησε: «Ούτως ή άλλως ένα δρόμο τον είχα ανοίξει οπότε ήταν ένα δρομάκι τώρα έγινε λεωφόρος, όπου χρειαστεί εννοείται. Αγαπώ βαθειά το χώρο του αθλητισμού θεωρώ ότι εκεί δομούνται οι χαρακτήρες των νέων παιδιών. Δεν μπορούνε να ζούνε οι γονείς με την υποψία «να το πάω το παιδί, θα είναι καλό δεν να είναι;» Είναι για καλό με υπογραφή και από Πατουλίδου αν αυτό κάπου μετράει».