«Ιστορική μέρα η χθεσινή με όλη τη σημασία της ιστορικής μέρας. Απόδειξη ότι χειροκροτήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου και των Ελλήνων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με την χθεσινή επέκταση των 12 μιλίων.

«Ουσιαστικά χθες η Ελλάδα επέκτεινε την εθνική της κυριαρχία κατά 10% και αυτό έρχεται μέσα σε ένα πλαίσιο πραγμάτων που έχουν γίνει αυτούς τους 18 μήνες που ουσιαστικά άλλαξαν μια λογική ακινησίας που υπήρχε ότι το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

«Με τις συμφωνίες για τις ΑΟΖ, με τον East Med, με ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της άμυνας της χώρας 11,5 δις που συμπεριέχει μέσα 105 διαφορετικές πρωτοβουλίες. Άρα πρώτη φορά μια σοβαρή στρατηγική προς αυτή την κατεύθυνση που είναι υποχρέωση κάθε σοβαρού κράτους και για πρώτη φορά βλέπουμε ότι αυτή η στρατηγική αρχίζει να εφαρμόζεται», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Έχει αρχίσει να μπαίνει σε ισχύ και όλα αυτά σε μια περίοδο που φυσικά μονοπωλούν άλλα πράγματα την επικαιρότητα, ασχολούμαστε με εντελώς διαφορετικά πράγματα αλλά συμβαίνουν και αυτά και συμβαίνουν με πάρα πολύ αθόρυβη δουλειά για να φτάσουν να περνάνε από τη Βουλή πράγματα όπως αυτό που πέρασε χθες», επισήμανε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρωμανός τόνισε: «Ποιοι μιλάνε οι άνθρωποι οι οποίοι χάραζε εθνική πολιτική και στρατηγική ο Καμμένος από τη μια και ο Κοτζιάς από την άλλη, δύο άνθρωποι διαφορετικής ταυτότητας, διαφορετικής κατεύθυνσης και αυτοί έπρεπε να ομονοήσουν για να χαραχτεί μια κοινή εθνική γραμμή και αυτοί ζητάνε από μας δήθεν να συμπεριλάβουμε τις απόψεις τους για να έχουμε εθνική γραμμή όταν εμείς έχουμε περάσει τα περισσότερα νομοσχέδια με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από όλα τα κόμματα».

«Δεν έχει ξαναγίνει 285 ψήφοι σε τέτοιου είδους νομοσχέδιο και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και αν δεν ήταν και το ΚΚΕ που είναι κολλημένο με μια μόνιμη κασέτα που δεν αλλάζει όσο και αν αλλάζουν οι δεκαετίες, οι περιστάσεις και οι προκλήσεις θα είχε 300 βουλευτές να υποστηρίξουν αυτό που έγινε χθες», δήλωσε επιπρόσθετα.