Την ανάγκη υιοθέτησης από τα κράτη – μέλη της ΕΕ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού με κοινά πεδία και μορφή -για υγειονομική χρήση- όσων έχουν εμβολιαστεί επισήμανε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε επίσης ότι είναι ανοιχτή η συζήτηση στην Κομισιόν για το πώς θα μπορεί το εν λόγω πιστοποιητικό να χρησιμοποιηθεί για ταξιδιωτικούς λόγους.

Παράλληλα, τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τον συντονισμό για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να υπάρξουν κοινοί κανόνες στην ΕΕ και το οποίο θα μπορεί κάποιος να επιδείξει για να ταξιδέψει. 

Τουριστική σεζόν

Σε ό,τι αφορά την νέα τουριστική σεζόν ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε  πως η κυβέρνηση θα στηριχθεί σε δύο πυλώνες.. την καμπάνια που θα αναφέρεται στις ανάγκες των τουριστών  στο δύσκολο υγειονομικό περιβάλλον που θα είναι έτοιμη όταν θα αρχίσει να υποχωρεί η πανδημία και ο δεύτερος η γρηγορότερη προετοιμασία της Ελλάδας για τους κανόνες με τους οποίους η χώρα θα υποδέχεται τουρίστες.

Τέλος, σημείωσε  πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό.