«Η δομή στον Έβρο θα είναι χωρητικότητας 1.500 ανθρώπων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο Κώστας Βενετίδης, αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα, ο κ. Βενετίδης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια είναι αντίθετη με τις δομές αυτές από το 2016». Όπως τόνισε μάλιστα «δεν υπάρχει άνθρωπος στον Έβρο και τη Θράκη που να συμφωνεί με τη δομή».

Ακόμη ανέφερε πως «το θέμα είναι εθνικής σημασίας» και κάλεσε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να το ξανασκεφτεί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Βενετίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την απόφαση για κατασκευή δομής φιλοξενίας στη Θράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε:
«Ξαφνικά στις 29/12/20 είδαμε στη Διαύγεια μια απόφαση της κυβέρνησης, του υπουργείου Μετανάστευσης δηλαδή, για αυτή τη δομή για 1500 ανθρώπους και αυτό έφερε σε αντίθεση όλο τον πληθυσμό όχι μόνο του Έβρου αλλά της ευρύτερης περιοχής της».

«Η αρχική φάση αυτού του εγχειρήματος ήταν όταν ρωτήθηκε ο κ. Μηταράκης στη Χίο αν θα τολμούσε να κάνει ποτέ δομή τέτοια στον Έβρο και τότε η απάντηση του ήταν ''ναι ήδη την σχεδιάζουμε''. Η απάντηση αυτή του υπουργού δεν συνάδει με όλη την εθνική πολιτική που υπάρχει για τη Θράκη. Έχει μιλήσει με τους βουλευτές, έχει κάνει μια αρχική τηλεδιάσκεψη με κάποιους φορείς του δήμου Ορεστιάδας, και την προηγούμενη Πέμπτη έγινε μια ευρεία τηλεδιάσκεψη με όλους τους φορείς του νομού Έβρου δεν υπάρχει άνθρωπος όχι μόνο στον Έβρο, όχι μόνο στη Θράκη αλλά θεωρώ και σε όλο τον Ελλαδικό χώρο που ξέρουν τι σημαίνει Έβρος και τι σημαίνει Θράκη που να συνηγορεί σε αυτή τη δομή», δήλωσε επίπροσθετα.

«Το θέμα είναι εθνικής σημασίας και νομίζω ότι παρερμηνείες σε αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να σταματήσει το υπουργείο Μετανάστευσης, όχι να τι ξανασκεφτεί γιατί νομίζω το ξανασκέφτονται, να το καλοσκεφτεί. Το πρόβλημα δεν είναι με εμας ότι δεν μπορούμε να περιθάλψουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάποιους ανθρώπους, το θέμα είναι εθνικής σημασίας θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα σας στο μέλλον γιατί βλέπετε το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει μια προκλητικότητα από την πλευρά των γειτόνων μας, υπάρχει μια κινητικότητα σε πολλά ζητήματα και νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να σκεφτόμαστε και μόνο 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα σε μια περιοχή πολύ ευαίσθητη και δημογραφικά που καταρρέει να δημιουργήσεις μια οποιαδήποτε δομή η οποία είναι και πάρα πολύ επικίνδυνη», υπογράμμισε ο ίδιος.