Το Ελληνικό #metto κομματικοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ, με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Κύρτσος, ο κ. Τσίπρας πρέπει να παρέμβει όταν κάποιοι μιλάνε για παιδεραστία.

Παράλληλα, σημείωσε πως η υπουργός Πολιτισμού είναι ένα ικανό στέλεχος, τόνισε  ωστόσο ότι θα έπρεπε να αποφύγει κάποιες εκφράσεις.

Για τον Δημήτρη Κουφοντίνα είπε πως δεν θα υπέκυπτε στο δίλλημα που έχει θέσει λέγοντας πως αν θέλει να παίξει με τη ζωή του είναι δικαίωμα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γιώργου Κύρτσου στα Παραπολιτικά 90,1

 Αναφορικά με το #νδ παιδεραστές ο κ. Κύρτσος τόνισε: «Το διαδίκτυο  έχει πρόβλημα διεθνώς δηλαδή έχει πέσει πολύ το επίπεδο, δίνει φοβερές δυνατότητες έκφρασης και ενημέρωσης για όσους κρατάνε κάποιο επίπεδο αλλά δίνει και φοβερές δυνατότητες αρνητικής παρεμβάσεις σε έναν ψηφιακό όχλο. Επομένως αυτά που βλέπουμε διεθνώς φτάσαν και στην Ελλάδα όπως και το #meToo  είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε κυρίως από την Αμερική, στη Γαλλία έχει πάρει φοβερές διαστάσεις γιατί είναι εντυπωσιακές οι καταγγελίες και έφτασε και στη χώρα μας. Το δράμα με το ελληνικό #meToo προτού καλά-καλά εμφανιστεί κομματικοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ επομένως ένα κοινωνικό ζήτημα που χρειάζεται τη στήριξη όλης της κοινωνίας για να πάμε μπροστά στις ανθρώπινες σχέσεις και να προστατεύσουμε τους ευάλωτους τελικά θα καταλήξει σε ένα κομματικό κλοτσοσκούφι. Έχει καταλήξει δηλαδή όπου θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, νομίζω ότι η ΝΔ θα επικρατήσει με άνεση αλλά υπάρχει μια απόκλιση δηλαδή άλλος ήταν ο σκοπός του #meToo και άλλα πράγματα πάνε να γίνουν».      

Ερωτηθείς αν πρέπει ο κ. Τσίπρας να αποκηρύξει το #νδ παιδεραστές απάντησε: «Να κυνηγάνε οι αρχηγοί τα troll δεν νομίζω ότι έχει νόημα διότι δεν ελέγχονται τα troll. Ορισμένα μπορεί να ελέγχονται αλλά ο λαός των troll δεν ελέγχεται από την άλλη όμως όταν  ο διευθυντής της Αυγής και πρώην διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα μιλάει για παιδεραστές εκεί νομίζω ότι έχει υποχρέωση να παρέμβει ο κ. Τσίπρας. Δεν νομίζω ότι θα το κάνει αλλά πολιτική υποχρέωση έχει απέναντι στα στελέχη του ή απέναντι σε αυτούς που εμφανίζονται να τον εκφράζουν όχι βέβαια απέναντι στα trolls».

Αναφορικά με την κριτική για την  κα Μενδώνη σημείωσε: «Πιστεύω ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση δηλαδή θα έπρεπε η κα Μενδώνη να αποφύγει κάποιες εκφράσεις αλλά σε μια τόσο σύνθετη υπόθεση το να εμφανιζόμαστε όσοι είμαστε έξω από το χορό και να υποδεικνύουμε τα λάθη λες και είμαστε οι μάγοι της επικοινωνίας ή της πολιτικής, δεν έχει νόημα. Θεωρώ όμως ότι η κα Μενδώνη είναι ένα αξιοπρεπέστατο στέλεχος και πολύ κανό και δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ούτε ο ρόλος της ούτε πρέπει να τεθεί σε αμφισβήτηση η θέση της. Θα ήταν πολύ πιο σοβαρές οι καταγγελίες εάν είχαν σχέση με την περίοδο που είχε οριστεί ο Λιγνάδης διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο. Καταγγέλλεται τώρα ότι ο Λιγνάδης όταν ήταν στέλεχος του Εθνικού δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ βίασε κάποιον, τώρα αν πρέπει να πληρώσει η Μενδώνη επειδή καταγγέλθηκε ο Λιγνάδης  το 2015, όταν την ευθύνη την πολιτική για το εθνικό θέατρο είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι  ξέφυγε δεν το καταλαβαίνω αυτό. Βέβαια υπάρχει και η θεωρία ότι όφειλε να ξέρει αλλά και  αυτή η θεωρία πάσχει γιατί αν δεχτούμε ότι όφειλε να ξέρει τότε πρέπει να παραιτηθεί ο ίδιος ο Τσίπρας γιατί πρώτον έβαλε υπουργό τον Χαϊκάλη , δεύτερον προώθησε σε αντίστοιχη θέση με το Λιγνάδη  τον Κιμούλη και φυσικά το χειρότερο από όλα είναι ότι κάλυψε τον πρέσβη της Βενεζουέλας  ο οποίος παρενοχλούσε σεξουαλικά  συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάρουμε τα κριτήρια που θέλει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Μενδώνη, ο πρώτος  που πρέπει να φύγει είναι ο Τσίπρας».

Αναφορικά με την απεργία  δίψας του Δ.Κουφοντίνα ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν θα υπέκυπτα στην τακτική Κουφοντίνα. Αν ο Κουφοντίνας θέλει να παίξει με τη ζωή του δικαίωμά του εδώ έπαιξε πολιτικά παιχνίδια με τις ζωές των άλλων,  δολοφόνησε 11 αθώους. Επομένως επειδή ξέρουμε το παρελθόν του, επειδή είναι αμετανόητος δολοφόνος και επειδη προσπαθεί να δημιουργήσει μια πολιτική μεθόδευση με την υποστήριξη δυστυχώς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ σαν κράτος αν είχα την ευθύνη δεν θα έκανα πίσω.  Θα προσπαθούσα βέβαια να  κάνω ότι μπορώ για να  του σώσω τη ζωή γιατί ακόμα και ένας που θέλει να αυτοκτονήσει  για πολιτικούς λόγους πρέπει να τον αποτρέψουμε από την αυτοκτονία. Τώρα  αν στη συνέχεια ο μη γένοιτο συμβεί το μοιραίο και ξεσηκωθούν διάφοροι αυτοί πρέπει να αντιμετωπίσουν το νόμο και την ΕΛΑΣ με αυστηρότατο τρόπο».