Ξεπερνούν τους 300 οι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1  και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ, με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα νοσηλεύονται πολλοί 50αρηδες και 60αρηδες, ενώ είπε πως θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων αρχικά εκείνες που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μίνας Γκάγκα στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την εικόνα του νοσοκομείου Σωτηρία, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής δήλωσε: «Είναι μια δυναμική εικόνα, έχουμε ξεπεράσει τους 300 νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο με covid και το έχουμε κάνει έχοντας μετατρέψει τις πνευμονολογικές κλινικές σε κλινικές covid. Ουσιαστικά είναι μόνο μια κλινική που βλέπει τα υπόλοιπα πνευμονολογικά περιστατικά, μετατράπηκε η καρδιολογική κλινική σε covid όλα τα κρεβάτια της μονάδας είναι covid άρα μπορούμε να το κάνουμε αλλά έχει ένα κόστος για τους υπόλοιπους ασθενείς. Έχουμε κρατήσει ανοιχτές τις μονάδες χημειοθεραπείας δηλαδή που οι ανθρωποι που έχουνε καρκίνο και κάνουμε διαγνώσεις και δίνουμε θεραπείες αλλά ασθενείς πχ με χρόνια βρογχίτιδα, με άσθμα παρόλο που τα εξωτερικά ιατρεία είναι ανοιχτά η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη και γιατί φοβούνται και η δυνατότητα νοσηλείας έχει περιοριστεί πολύ βέβαια».

«Είδαμε τις προηγούμενες μέρες να πέφτει ο μέσος όρος νοσηλείας στις μονάδες, χθες συνειδητοποιήσαμε ότι είχαν μπει αρκετοί άνθρωποι 80 χρονών και αρχίσαμε να ψάχνουμε αν είχαν εμβολιαστεί ή όχι γιατί για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν είχαν εμβολιαστεί, υπήρχε ένας που είχε εμβολιαστεί αλλά ήταν πάρα πολύ κοντά στο εμβόλιο, ένας που είχε ραντεβού και δεν είχε προλάβει να το κάνει και όλοι οι άλλοι δεν είχαν εμβολιαστεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να πεισθούν όλοι να γίνει το εμβόλιο δηλαδή είναι ένας κίνδυνος που δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει έκθεση αφού το εμβόλιο υπάρχει ειδικά για τις μεγάλες ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι», καθώς -όπως είπε- «είναι μια μεγάλη ασφάλεια». 

«Έχουμε αρκετούς νεαρότερους ανθρώπους, έχουμε περισσότερους 50ρηδες -60ρηδες, αυτή είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχουμε, έχουμε και νεότερους ανθρώπους βέβαια», τόνισε κρούωντας των «κώδωνα» του κινδύνου.

Για τις ευπαθείς ομάδες, η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Νομίζω ότι ξεκινάει και μπαίνουν σε ρυθμό εμβολιαστικό. Μπαίνουν και οι ευπαθείς ομάδες ξεκινώντας από αυτές που έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο γιατί δεν είναι όλες οι ευπαθείς ομάδες το ίδιο».