«Την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να ζητήσουμε την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα καθώς οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι στα όρια τους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Ο κ. Κωτσιόπουλος σημείωσε την ανάγκη που υπάρχει για ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία καθώς τα κρούσματα και οι εισαγωγές έχουν αυξητική τάση. Εκτίμησε ότι η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σημαντική για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Κωτσιόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Το συντονιστικό είναι ένα όργανο που έχει συσταθεί σε έκτακτες καταστάσεις, συνεδριάζει υπό την προεδρία του κ.Κοντοζαμάνη για να δούμε πως θα διαχειριστούμε το σύστημα υγείας. Ήδη έχουμε προσθέσει πολλές νέες μονάδες εντατικής θεραπείας γιατι συνεχώς αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι. Αυτό που θελουμε να δούμε είναι η πτώση στα κρούσματα γιατί η πτώση τα κρούσματα θα φέρει και την πτώση στις νοσηλείες και αυτό θα μας φέρει πίσω στην ομαλότητα. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω, πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί», διευκρίνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

«Σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη έχει αρχίσει να πιέζεται το σύστημα υγείας, ήδη σε δύο περιοχές στην Αττική και στην Αχαΐα είμαστε στο βαθύ κόκκινο έχουμε χρησιμοποιήσει και τις εφεδρείες μας στο εθνικό σύστημα υγείας και υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου βλέπουμε να έχει ξεκινήσει μια αύξηση νοσηλειών όπως και στην Κρήτη κα στα Γιάννενα που έχουμε εκεί κάποιους ασθενείς από την Αλβανία άρα η κατάσταση είναι σύνθετη. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας όπου το ποσοστό του εμβολιασμού συνεχώς μεγαλώνει αλλά δυστυχώς μεγαλώνει και η διασπορά στην κοινότητα και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε το χρόνο, να μεγαλώσει το ποσοστό του εμβολιασμού ούτως ώστε να μπορέσουμε γυρίσουμε σελίδα και να περάσουμε στην επόμενη φάση της πανδημίας όπου οι περισσότεροι από εμάς θα είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν είναι πιθανό να ζητηθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, ο κ. Κωτσιόπουλος απάντησε: «Η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα πολύ πιθανόν να ζητηθεί, και έχουμε κάνει εκτεταμένες συζητήσεις για το πώς μπορεί να γίνει με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο για να μην διαταραχθεί και ο άλλος πυλώνας του συστήματος υγείας που είναι ο ιδιωτικός τομέας γιατί και εκεί νοσηλεύονται ασθενείς. Άρα έχουμε φτάσει σχεδόν σε μια συμφωνία όπου θα μπορέσει ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας και με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό αναμένεται να γίνει αν συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην Αττική, πολύ πιθανόν δηλαδή από την επόμενη εβδομάδα».