«Θα ηττηθούν και θα ηττηθούν με πάταγο όσοι πολεμάνε τη δημοκρατία γιατί η δημοκρατίας μας είναι πανίσχυρη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η επικεφαλής του τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Ιωάννα Γκελεστάθη.

«Δεν με είχατε ενημερώσει ότι είσαστε ο κύριος υπαίτιος για τα δεινά που έχει επιφέρει στον πλανήτη ο παγκόσμιος καπιταλισμός! Έπρεπε να έρθει η ομάδα Επαναστατικής Ρήξης για να πληροφορηθώ», δήλωσε η κ. Γκελεστάθη αναφορικά με την προκήρυξη «των ανώνυμων αλητών που ανέλαβαν με αυτό τον τρόπο την ευθύνη για τη σε βάρος σας επίθεση», όπως είπε η ίδια.

«Πέσατε και εσείς θύμα λόγω της ελεύθερης και δυνατής φωνής σας, του αντάρτικου πόλεων στο οποίο έχουν επιδοθεί κάποιοι τελευταίοι πολέμιοι της αστικής δημοκρατίας εν ονόματι κάποιων δήθεν καταπατημένων δικαιωμάτων ενός κρατούμενου», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη μόνο νωθρότητα δεν έχει επιδείξει στα συγκεκριμένα θέματα και είμαι βεβαία και περήφανη για τη στάση την οποία κρατάει και στα τωρινά τεκταινόμενα, ένας κρατούμενος ο οποίος μετήχθη με νόμιμο τρόπο εκεί που έπρεπε να μεταχθεί και ο οποίος σε κάθε περίπτωση αν θεωρεί ότι δεν μετήχθη με νόμιμο τρόπο και by the book είχε τα νομικά όπλα στα χέρια του να αμυνθεί, επιλέγει να μην αμυνθεί με τα νομικά όπλα, επιλέγει να εκβιάσει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό δείγμα για το πώς βλέπει τα πράγματα και για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και μπρος», τόνισε η κ. Γκελεστάθη.