«Δεν μπορεί κανείς να εκβιάζει τους νόμους και το κράτος δικαίου, η στάση του Αλέξη Τσίπρα να ζητάει την εφαρμογή του νόμου αλά καρτ είναι απαράδεκτη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πρέπει να σταματήσει την απεργία πείνας και όχι να εκβιάζει.

Παράλληλα τόνισε πως «ο νόμος ορίζει ότι οι καταδικασμένοι για εγκλήματα τρομοκρατίας πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένες φυλακές και έχει την δυνατότητα ο κρατούμενος να προσφύγει σε νομικά μέσα».

Τέλος ανέφερε πως «οι νόμοι δεν μπορούν να εφαρμόζονται αλα κάρτ».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τάσου Γαϊτάνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την υπόθεση του κ. Κουφοντίνα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Δεν μπορεί κανείς να εκβιάζει τους νόμους και το κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτη η στάση του κ. Τσίπρα να ζητά την εφαρμογή των νόμων a la carte και είναι και διπλά απαράδεκτη η στάση του διότι έχει διατελέσει και πρωθυπουργός της χώρας. Κατά συνέπεια τέτοιου είδους αιτήματα δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει ότι θα γίνουν αποδεκτά, υπάρχει κράτος δικαίου. Το κράτος δικαίου δίνει δικαιώματα και στους κατάδικους εν προκειμένω θα μπορούσε ο κ. Κουφοντίνας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει αυτά τα οποία ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να έχει. Έτσι γίνεται στα κράτη δικαίου, στις δημοκρατίες κατά συνέπεια η απεργία πείνας είναι ένα μέσο το οποίο δεν έχει κάποιο σκοπό, θα πρέπει να τη σταματήσει την απεργία πείνας. Υπάρχουν διαδικασίες να ακολουθήσει το νόμο και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το δίκαιο ή άδικο των θέσεών του».

«Ο νόμος είναι συγκεκριμένος ορίζει ότι οι καταδικασμένοι για εγκλήματα τρομοκρατίας πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένες φυλακές. Ο Δ. Κουφοντίνας επιδιώκει την επαναφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού οι οποίες είναι φυλακές υποδίκων ή καταδικασθέντων για χρέη και εξ όσων γνωρίζω και λόγω κορονοϊού αυτή την περίοδο δεν δέχονται και κανένα κρατούμενο. Από εκεί και πέρα αν ο ίδιος αισθάνεται ότι έχει δίκιο και αδικείται μπορεί να προσφύγει νομικά κατά της απόφασης με ένδικα μέσα και να εξεταστεί η απαίτησή του. Εν πάση περιπτώσει οι κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται με κανένα πολίτη, ο νόμος είναι σαφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Συζητάμε με ότι ισχύει νομικά, η εφαρμογή των νόμων σε ένα κράτος δικαίου δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή πολιτική είναι μια πολιτική λογικής. Φανταστείτε σε ένα κράτος οι νόμοι να αλλάζουν a la carte, να εφαρμόζονται σε κάποιους σε κάποιους άλλους να μην εφαρμόζονται τότε μιλάμε για ένα χάος, δεν μιλάμε για μια δημοκρατία. Όλοι έχουν δικαιώματα και ο καταδικασμένος έχει δικαιώματα, η πολιτεία τον περιθάλπει του προσφέρει ιατρική βοήθεια όπως έχει χρέος να κάνει, ο εισαγγελέας έχει δώσει ρητή εντολή να γίνει ότι είναι δυνατόν για να έχει τη φροντίδα που απαιτείται ο κρατούμενος, από εκεί και πέρα δεν είναι μέσο πίεσης η απεργία πείνας υπάρχουν τα ένδικα μέσα, μπορεί να το πράξει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το σύνθημα «όταν οι αντάρτες μπουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα γίνει πλατεία Κουφοντίνα», επισήμανε: «Αυτό το απαράδεκτο σύνθημα, το οποίο ουσιαστικά βάλλει εναντίον της δημοκρατίας μας, θα πρέπει να καταδικαστεί από όλους. Στην Ελλάδα έχουμε μια αστικού τύπου δημοκρατία, υπάρχουνε νόμοι, υπάρχει κράτος δικαίου, υπάρχει μια υψηλής ποιότητας δημοκρατία από το ’74 και μετά την οποία δεν μπορεί να την προσβάλει και να την αδικεί κανένας. Θα πρέπει τα κόμματα σύσσωμα να καταδικάσουν αυτό το απαράδεκτο σύνθημα, δεν μπορεί στη δημοκρατία μας αυτή την περίοδο να ακούγονται τέτοιου είδους συνθήματα. Ο διχασμός και η διαίρεση δεν καταλήγει πουθενά».