«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων σε ανησυχητικά επίπεδα στην Αττική», εκτίμησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη Χριστίνα Κοραή, ο μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.

Ο κ. Αποστολακόπουλος ανέφερε πως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται μέσα στην οικογένεια όπως επίσης και σε συγκεντρώσεις φίλων σε σπίτια.

Ακόμη τόνισε πως το lockdown πρέπει να παραταθεί και να γίνει αυστηρότερο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Αποστολακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Εγώ δεν έχω μια εικόνα στασιμότητας, εγώ βλέπω ότι υπάρχει μια μικρή αύξηση στα κρούσματα στην Αττική και βλέπω ότι και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων η οποία θα είναι σε ανησυχητικά επίπεδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά τα μέτρα τα οποία θα προτείνουμε και αν πρέπει να προτείνουμε άρση, που εγώ διαφωνώ με την άρση των μέτρων. Πιστεύω δηλαδή ότι το lockdown πρέπει να συνεχιστεί και ίσως πρέπει να γίνει και λίγο πιο αυστηρό στην Αττική. Νομίζω ότι δεν έχουμε lockdown, νομίζω ότι η κινητικότητα είναι πολύ –πολύ αυξημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βιοπαθολόγος.

«Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων είναι το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας στη χώρα και ειδικά στην Αττική που ήδη είναι έντονο, ήδη υπάρχει πληρότητα και στις μονάδες και στις κλινικές covid αλλά όσο περνάει ο καιρός θεωρώ ότι αυτό θα γίνεται ολοένα και χειρότερο και πολύ φοβάμαι μη ζήσουμε καταστάσεις άλλων χωρών όπως η Πορτογαλία ή η Ιταλία», επισήμανε ο κ. Αποστολακόπουλος.

Ερωτηθείς πως κολλάνε τα περισσότερα κρούσματα, απάντησε: «Το πρώτο πράγμα που ακούμε είναι μέσα από την οικογένεια. Είναι ενδοοικογενειακή πλέον η μετάδοση ολοένα και με πιο αυξανόμενους ρυθμούς αλλά το άλλο το οποίο ακούμε πολύ συχνά είναι από συναντήσεις που γίνονται σε διάφορα σπίτια ή σε διάφορούς χώρους όπου μαζεύονται φίλοι μαζί και κάνουν μια μικρή συνεστίαση και εκεί δημιουργείται το πρόβλημα γιατί εκεί βγαίνουν οι μάσκες. Να ξέρετε ότι όταν κατεβαίνουν οι μάσκες ειδικά με το καινούργιο στέλεχος το Βρετανικό η μετάδοση είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολη».

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι θα αναπτυχθεί ανοσία στον πληθυσμό, ανέφερε: «Το τείχος ανοσίας νομίζω ότι δεν θα το έχουμε πριν από το τέλος του φθινοπώρου, αρχές του επόμενου χειμώνα άρα μέχρι τότε τα μέτρα πρέπει να τηρούνται από όλους και θέλει προσοχή από όλους ακόμα και από αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί».