«Φαίνεται πως στις φλέβες του κ. Δρίτσα και της κ. Κουρτοβικ δεν κυλά αίμα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της χθεσινής αδιανόητης δήλωσης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως είναι σεβαστό το δικαίωμα της υπεράσπισης από την Ιωάννα Κούρτοβικ ενώ, την ίδια στιγμή επέκρινε τον Θοδωρή Δρίτσα πως «δεν είχε το θάρρος να υποστηρίξει την γελοία και προκλητική του δήλωση».

Παράλληλα τόνισε πως κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται μια συμπάθεια προς την 17 Νοέμβρη.

Τέλος, ανέφερε πως υπάρχουν άτομα που λειτουργούν ως πολιτικός βραχίονας και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει προσπάθεια να τα αποκόψει.

Διαβαστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Δρίτσα και της κας Κούρτοβικ, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε: «Σκέφτομαι πολλές φορές σε αυτούς τους ανθρώπους δεν κυλάει αίμα στις φλέβες τους; Δηλαδή ο κ. Δρίτσας, η κα Κούρτοβικ δεν σκέφτονται ότι τους ακούνε άνθρωποι που θρηνούνε ανθρώπους τους; Σεβαστό το δικαίωμα της υπεράσπισης από την πλευρά της κας Κούρτοβικ και μπορεί να υπερασπιστεί όποιον θέλει να πεις όμως ότι οι συγγενείς των θυμάτων υβρίζουν; Μα πρόκειται για έναν αρχιδολοφόνο, 11 ανθρωποκτονίες έχει διαπράξει και λεει ότι επειδή καταδικάστηκε πια θα τον λέτε κρατούμενο και δεν θα τον λέτε δολοφόνο! Όχι θα τον λες αυτό για το οποίο έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και αυτό δεν αλλάζει».

«Εγώ θα σεβαστώ το δικαίωμα της κα Κουρτοβικ όποιος είναι υπερασπιστής θα πει και πράγματα παραπάνω παρόλο που το συγκεκριμένο ξεπερνούσε την υπεράσπιση και ήταν προσβλητικό για τα θύματα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο κ. Δρίτσας δεν είναι μόνο ότι λεει ότι δεν τρομοκράτησε, δείτε όλη του τη δήλωση. Ξεκινάει από πριν και λεει θα επαναφέρουμε το ένοπλο, τον ένοπλο αγώνα δηλαδή εννοεί, που λέγεται τρομοκρατία. Δηλαδή ευθέως ο κ. Δρίτσας δεν το θεωρεί τρομοκρατία και λεει και κανείς δεν τρομοκρατήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Δρίτσας δεν είχε το θάρρος αυτή τη γελοία, την προκλητική, την άνευ προηγουμένου δήλωση που έκανε να την υποστηρίξει γιατί δείχνει πόσο πραγματικά υποκριτές είναι οι αριστεροί. Ας βγει μετά και να πει ''ναι, αυτό που είπα το υποστηρίζω'', έρχεται και μας λεει μετά την ανοησία ότι ''εννοούσα ότι δεν εκβιάζεται η δημοκρατία'';. Όχι κ. Δριτσα εννοούσατε ότι δεν είναι η 17Ν τρομοκρατική οργάνωση γιατί είπατε ότι λέγεται τρομοκρατία και εννοούσατε ότι δεν τρομοκράτησαν οι οργανώσεις σαν την 17Ν», διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Κατά βάση ο κ.Δρίτσας εκφράζει αυτό που φωνάζουμε πολλοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ή ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται μια συμπάθεια προς τη 17Ν και δυστυχώς υπάρχουν άτομα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργούν ως πολιτικός βραχίονας της 17Ν και ο κ. Τσίπρας δεν έχει το θάρρος αυτά τα άτομα να τα αποκόψει, να πει ότι δεν έχουν σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή η δήλωση που έκανε ο κ. Δρίτσας ήταν ο λόγος, αν θέλει ο κ Τσίπρας να κοιτάει τους συγγενείς στα μάτια, να πει ότι αυτόν τον άνθρωπο ότι ιστορία και να έχει στην αριστερά δεν τον θέλω αλλά ο κ.Τσίπρας θέλει να ανέχεται αυτούς τους οποίους συνομιλούσαν με τους τρομοκράτες όταν ήταν κυβέρνηση και για αυτό το λόγο δυστυχώς πέρασε επτά φωτογραφικές διατάξεις, και είναι η πολιτική ευθύνη του Τσίπρα κανενός άλλου υπέρ του Κουφοντίνα», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

«Κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ, έδωσε τη δυνατότητα να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές, έδωσε τη δυνατότητα να παίρνουν άδειες, μείωσε την ποινή στις τρομοκρατικές οργανώσεις στο διευθυντή, έδωσε τη δυνατότητα υφ’ όρον απόλυσης πιο προνομιακά για αυτό ακούτε ότι ο κ. Κουφοντίνας θα μπορεί να κάνει και πιο σύντομα αίτησης αποφυλάκισης, έκανε πλημμέλημα τη στρατολόγηση σε τρομοκρατικές οργανώσεις και έκανε πλημμέλημα και την κατοχή μολότοφ. Ήταν νομοθεσία υπέρ των τρομοκρατών», διευκρίνισε.

Αναφορικά με τη διαφωνία στη Δικαιοσύνη για το ζήτημα του κ. Κουφοντίνα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Η δουλειά των δικαστών και των εισαγγελέων είναι να βγάζουν τις ποινές, εάν η διοίκηση πάρει μια λανθασμένη απόφαση, προσβάλει κάποιος την απόφαση αυτή στους δικαστές και αποφαίνονται αλλά δεν μπορεί αν δείχνει καμία Ένωση στην πολιτεία πως θα λειτουργήσει. Αν παρανομήσει η πολιτεία ελέγχεται από τους δικαστές. Χαίρομαι πάρα πολύ που εισαγγελείς και δικαστές εκ των κορυφαίων για όσους ξέρουν στα δικαστικά πράγματα, αντιδρούν διότι κατά την άποψη μου, και με όλο το σεβασμό και στον πρόεδρο της Ένωσης και στην ίδια την Ένωση αυτή η ανακοίνωση ήταν μια ανακοίνωση που κατά βάση προσβάλει το λειτούργημα των Δικαστών και Εισαγγελέων και για αυτό αντέδρασαν όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς που βλέπετε».