Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε για το ζήτημα των αμβλώσεων 

Για σπέκουλα που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1  ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αναφορικά με τον σάλο που ξέσπασε από την στάση του σε ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιου.

Ο ευρωβουλευτής ψήφισε θετικά σε ψήφισμα που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης» και ο ίδιος στην εκπομπή «Μέχρι Τέλους» σχολίασε ότι: « Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα  όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο».  

Αναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα και τη στάση που κράτησε ο ίδιος ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».  

Νωρίτερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αδειάζοντας τον ετρωβουλευτή. Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε ότι δεν τραυματίζεται από το συμβάν η σχέση του με το κόμμα και επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει ένας διάλογος

«Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίαςΣκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει… Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.