«Βρήκε έναν άνθρωπο που δεν είχε χρήματα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες»

«Θα ήταν ευχάριστο οι πολιτικοί να μιλούν για το παρελθόν στο πλαίσιο της ιστορικής διαδρομής και όχι σε πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ο Πολάκης μιλάει στους ψηφοφόρους του που τον ψηφίζουν στα Χανιά.

Αναφορικά με την απόφαση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα, σημείωσε πως αποφασίστηκε καθώς βρισκόμαστε προ των πυλών της παραγραφής.

Ο αν. κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε πως ο κ. Παππάς παρανόμησε με βάση το νόμο του, επισημαίνοντας ότι βρήκε έναν άνθρωπο που δεν είχε χρήματα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για την αντιπαράθεση με τον κ. Πολάκη, ο ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε: «Το 2021 θα ήταν ευχάριστο να μπορούσαμε, σε όποια παράταξη και να είσαι, να συζητάς για την ιστορία. Η ιστορική λήθη δεν είναι κάτι επιθυμητό, το να μιλάς για την ιστορία και να υπερασπίζεσαι πως έχει λειτουργήσει η παράταξή σου κάθε φορά είναι λογικό, το παράλογο είναι να μεταφέρεις τα όποια πάθη υπήρχαν του παρελθόντος σήμερα, να μιλάς με όρους 1940-1950 και να επιδιώκεις να παραμένεις διχασμένος. Εμένα θα μου άρεσε πολύ να μπορούσαμε να συζητήσουμε διαχρονικά για τις παρατάξεις αλλά όχι σε πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης, σε πλαίσιο ιστορικής διαδρομής».

«Δεν θα μπορω στο γελοίο να πάει κάποιος να διεκδικήσει τον Κολοκοτρώνη ή τον Υψηλάντη ή να πει ότι οι μεν ήταν με τους Τούρκους οι δε με τους Έλληνες ή ότι ο αγώνας ήταν από αυτούς που ήταν χαμηλά και οι δεξιοί της εποχής δεν πολέμησαν όταν η Αριστερά εμφανίστηκε το 1917 σε πλαίσιο κομμουνισμού. Ούτε να πούμε για τον Βενιζέλο και τον βασιλιά ούτε να πούμε για τον Παπάγο και το Βελουχιώτη, έλεος πια. Αυτά να τα συζητήσουμε σε μια βάση ιστορική αλλά το 2021 από εμάς περιμένουν οι πολίτες από όποια αφετηρία και να είσαι, από όποια ιδεολογική προσέγγιση και να είσαι, όσο να τιμάς το παρελθόν και τους νεκρούς της παράταξής τους να τους δώσεις λύσεις στα σημερινά σύγχρονα προβλήματα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Και δυστυχώς όταν δεν υπάρχει επιχειρηματολογία γυρνάς σε ένα ακροατήριο που είναι το εκλογικό του κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης μιλάει στους ψηφοφόρους του που τον ψηφίζουνε στα Χανιά. Πρέπει κάποια στιγμή να πείσουμε τον ψηφοφόρο ότι με όποια διαδρομή και να έχει, εγώ τιμώ τη διαδρομή της Δεξιάς στον τόπο, είμαι δεξιός πολιτικός , τιμώ τους νεκρούς της Δεξιάς αλλά δεν θα βάλω το 2021 σε αντιπαράθεση τι έγινε στον εμφύλιο ή ποιος σκότωσε ποιον ή αν οι μεν ήταν με τους Ρώσους και τους Βούλγαρους ή οι άλλοι ήταν με τους Αμερικάνους και τους Άγγλους. Έλεος!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την απόφαση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Βλέπετε ότι στην περίπτωση της Folli-follie που θεωρούμε ότι τα στοιχεία που έχουν έρθει δεν είναι επαρκή, παρόλο που αφορά τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Χαρίτση δύο κορυφαίους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ , θεωρούσαμε ότι με ένα email δεν μπορείς να κάνεις προανακριτική επιτροπή, στην περίπτωση του κ. Καλογρίτσα και του κ. Παππά ενώ πράγματι στο χρονικό σημείο κανείς δεν θα ήθελε να κάνει προκαταρκτική μας δεσμεύουν δυο πράγματα, το ένα είναι ότι είμαστε προ των πυλών της παραγραφής άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να έλεγες ότι από τη στιγμή που έχω στοιχεία το αφήνω να το πάμε παρακάτω».

Ερωτηθείς αν μπορούσε να γίνει εξεταστική, απάντησε: «Αν κάνω εξεταστική και κατέληγα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και έπρεπε να κάνω προκαταρκτική και είχαν παραγραφεί τα αδικήματα δεν θα μου έλεγε εύλογα μετά ο άλλος γιατί κάνατε εξεταστική αφού 30 Ιουνίου θα είχατε παραγραφή; Το θέμα είναι αν υπάρχουν στοιχεία. Αυτό που μας έχει έρθει τώρα δεν είναι γενικώς και αορίστως για τα κανάλια, είναι μια συγκεκριμένη περίπτωση ότι με αυτό το νόμο Παππά ο κ. Παππάς ενδεχομένως παρανόμησε βάσει του νόμου του και διευκόλυνε έναν άνθρωπο που δεν είχε χρήματα να βρει τα χρήματα, να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για να μπορέσει να πάρει άδεια και εν συνεχεία αυτά τα χρήματα διοχετεύτηκαν σε άλλες δραστηριότητες».

Για την προανακριτική κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Τη δουλειά της η Βουλή την έκανε, τώρα πια είναι το δικαστικό συμβούλιο και υπό αυτή την έννοια και ο χρόνος που θα δράσει και το τι θα εξετάσει δεν μας πέφτει λόγος. Στην περίπτωση του κ. Παππά εκτός από την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα υπάρχουν email που εμπλέκουνε το ''Λευκό Οίκο'' και κυρίως υπάρχει διαδρομή χρημάτων άρα αυτά είναι σημαντικά για να διερευνηθούν. Ούτε ένοχος είναι ο κ. Παππάς ούτε ποινική δίωξη του ασκείται αλλά η διερεύνηση πρέπει να γίνει».

ΔΗΜ: Η άλλη πλευρά σας λεει ότι όταν έγινε ο διαγωνισμός επί ΣΥΡΙΖΑ εσείς κατηγορούσατε τον κ. Καλογρίτσα για τα βοσκοτόπια, για τα ψέματα τώρα πως τον κ. Καλογρίτσα τον έχετε κάνει έναν αξιόπιστο μάρτυρα που ότι λεει είναι αλήθεια;

«Για εμάς παραμένει ο ίδιος Καλογρίτσας αλλά ο κ. Καλογρίτσας εκτός από αυτά που λεει προσκομίζει email και προσκομίζει και τη διαδρομή των χρημάτων άρα δεν έχουμε μόνο τη μαρτυρία του κ. Καλογρίτσα», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν για τον ίδιο είναι αξιόπιστος ή αναξιόπιστος ο κ. Καλογρίτσας, ο κ. Πλέυρης απάντησε: «Για εμένα όλοι οι μάρτυρες πρέπει να αποδεικνύουν αυτά που λένε άρα ξεκινώ και τον κάθε μάρτυρα τον θεωρώ στη βάσανο του ελέγχου όταν όμως αυτός ο μάρτυρας φέρνει και στοιχεία αυτό που λέμε ειναι ότι τα στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν. Αν ήταν μόνο η μαρτυρία του κ. Καλογρίτσα πιστέψτε με δεν θα γινόταν προκαταρκτική, ο κ. Καλογρίτσας όμως αυτά που λεει τα υποστηρίζει με έγγραφα».