Δεν έγιναν γκρίζα τα Ίμια επί Σημίτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ

 Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκαν και διασφάλισαν τα εθνικά θέματα, τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

 Παράλληλα, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως επί Σημίτη δεν έγιναν γκρίζα τα Ίμια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Η ιστορία έχει γράψει ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκαν και διασφάλισαν τα εθνικά συμφέροντα με τρόπο που αποδείχτηκε όλα τα επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζω ότι ο Κ. Καραμανλής με τη δική του διακυβέρνηση αποδέχτηκε μια σειρά στρατηγικών που είχαν να κανουν με την Τουρκία χωρίς να έχουν λυθεί τα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με τις διμερείς συζητήσεις, τις διαπραγματεύσεις, το διάλογο τον οποίο είχε αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι αποδέχτηκε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία χωρίς να έχει κλείσει η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς αν η σημερινή εξωτερική πολιτική είναι πιο κοντά στην λογική Σημίτη ή στη λογική Καραμανλή, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι η πολιτική του κ. Σημίτη ή των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου και προφανώς του Ανδρέα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σήμερα ασκείται. Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο υποσχόμαστε κυρώσεις που δαγκώνουν και κυρώσεις που θα είναι σφιχτός κορσές και τελειώνουν τα ευρωπαϊκά συμβούλια χωρίς να έχουμε πάρει τίποτα».

Ερωτηθείς αν έγιναν γκρίζα τα Ίμια επί εποχής Σημίτη, ανέφερε: «Όχι βέβαια. Αυτή δική μας αντίληψη δεν υπάρχει γκρίζα ελληνική περιοχή, δεν υπάρχει γκρι ελληνικό νησί, δεν είναι τα Ίμια λοιπόν μια γκρι περιοχή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει με fake news fake politics. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το χθες, ειναι κάτι το οποίο είναι μπλεγμένο στις εμμονές των τάσεων, των απόψεων και τον μεταφράσεων από το Google», τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Για εμάς ο εμβολιασμός είναι για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης υποχρεωτικός όποιος δεν θέλει δικαίωμά του δεν μπορεί όμως να είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης».